Πώς ψωνίζουμε επώνυμα τη νέα σεζόν;

tsanta-psonia-aksesouar-designers
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Είστε από τις γυναίκες που ξοδεύουν πολλά σε επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ; Αν ναι, τότε δείτε πού να επενδύσετε και τι να αποφύγετε το φετινό φθινόπωρο/χειμώνα.

Με τις designers bags να φτάνουν τα 210,6 εκατομμύρια views στο TikTok, είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά των πολυτελών αξεσουάρ ανθίζει παγκοσμίως. Επειδή, όμως, μια Gucci τσάντα ή ένα φόρεμα Valentino κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, χρειάζεται να γνωρίζουμε μερικά πράγματα πριν κάνουμε μια τέτοια επένδυση.

Με βάση αυτό, το Bestcasinosites.net μοιράστηκε τις δικές του συμβουλές σε συνεργασία με τη βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Esin Akan, για όσους θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε designer αξεσουάρ μόδας, ώστε να κάνουν σωστές επιλογές.

Τα βασικά tips
Αρχικά, λοιπόν, να θυμάστε ότι σε σχέση με τα ρούχα και τα παπούτσια, οι τσάντες είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, αν πρόκειται να ξοδέψετε πολλά χρήματα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να φθαρούν και να χαλάσουν γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι αν το δείτε σαν επένδυση, η αξία τους δεν πέφτει το ίδιο με τα χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μεγαλώνει.

Κάτι επίσης σημαντικό που πρέπει να σκεφτείτε όταν ψωνίζετε επώνυμα, είναι να μην ψωνίσετε με βάση τις τάσεις της εποχής σε στυλ, χρώματα και prints, καθώς μπορεί την επόμενη σεζόν να είναι είστε… ντεμοντέ. Εξασφαλίστε ότι αυτό που αγοράζετε είναι λειτουργικό, διαχρονικό και θα σας αρέσει και τα επόμενα χρόνια. Δώστε, επίσης, έμφαση στο σωστό μέγεθος και προτιμήστε ουδέτερους τόνους.

Όσον αφορά την επιλογή brand, είναι καλύτερα να επενδύσετε σε πιο γνωστούς οίκους, όπως Chanel και Hermès, που έχουν δυνατή αγορά, υψηλή ζήτηση και χαμηλή προσφορά. Σκεφτείτε ότι η λίστα αναμονής για μια τσάντα Hermès, για παράδειγμα, μπορεί να είναι και 3 χρόνια, που σημαίνει ότι δεν θα τη βρείτε σε κατάστημα και αποτελεί exclusive αξεσουάρ υψηλής αξίας.

Καλό είναι, επίσης, να προτιμάτε αξεσουάρ limited edition, ούτως ώστε αν ποτέ θελήσετε να τα πουλήσετε, να κερδίσετε αρκετά χρήματα. Ειδικά αν έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, τα αξεσουάρ αυτά μπορεί να καταλήξουν στη συλλογή κάποιου μελλοντικά και να σας επιφέρουν μεγάλο κέρδος.

Creative Lab/Shutterstock
Για να είστε σίγουροι ότι ψωνίζετε αυθεντικά αξεσουάρ και ρούχα, κάντε τις αγορές σας μόνο από το site ή το κατάστημα του brand. Αγοράζοντας από τρίτους ή από ανεξάρτητους πωλητές, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, αν δεν πρόκειται για αξιόπιστα καταστήματα. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι οι fake τσάντες μπορεί να περιέχουν επικίνδυνα καρκινογόνα υλικά, οπότε πρέπει ούτως ή άλλως να τις αποφύγετε.

Τέλος, για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση αυτό που θα αγοράσετε, θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας. Οι τσάντες, για παράδειγμα, θα πρέπει να αποθηκεύονται μέσα στις υφασμάτινες τσάντες τους, μακριά από άμεσο ηλιακό φως και τα ρούχα να μεταφέρονται μέσα στις ειδικές θήκες τους. Φροντίστε, επίσης, να βάζετε τις τσάντες σας όρθιες, για να μη χάσουν το σχήμα τους.

Τι να ψωνίσετε φέτος;
Οι crossbody δερμάτινες τσάντες και οι δερμάτινες tote τσάντες θα είναι πάντα τάση. Προτιμήστε κλασικά χρώματα, όπως μαύρο, κόκκινο, nude, ανοιχτό καφέ. Αυτή την εποχή, οι τόνοι του πράσινου και του πορτοκαλί είναι αυτοί στους οποίους πρέπει να επενδύσετε, καθώς πρόκειται να παραμείνουν στη μόδα για μερικές σεζόν ακόμη. Διαχρονικά σχέδια θα παραμείνουν στη μόδα, λόγω της ευαισθητοποίησης όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την πολλαπλή χρήση.