Προ...χριστουγεννιάτικη αποτοξίνωση: 7 χρυσές συμβουλές

thermides
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σε ένα μήνα ...έρχονται τα Χριστούγεννα και εσείς θα τα υποδεχτείτε έτσι; Mε εκείνα τα ελάχιστα περιττά κιλά που τόσο προσπαθείτε όλο το χρόνο να χάσετε;


Ποτέ, είναι η απάντηση. Και ο λόγος της αποφασιστικότητας αυτής είναι ότι μόλις 7 μικρές συμβουλές για καθημερινή αποτοξίνωση από τις βλαβερές ουσίες που μας …περιτριγυρίζουν, μπορούν και θα μας κάνουν πιο υγιείς και ανάλαφρους πριν το μεγάλο φαγοπότι, φυσικά.
Χαρτί και στυλό και ξεκινάμε λοιπόν:

1. Τhe green machine: με απλά λόγια καταναλώστε άφοβα όλα τα πράσινα λαχανικά που θα βρεθούν στο διάβα σας. Μάλιστα, όσο πιο σκούρα τόσο το καλύτερο. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά. Είναι αντιφλεγμονώδη, ιδανικά για αποτοξίνωση και κρατούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό.

2. Το ευεργετικό λεμονόνερο, σε χλιαρή θερμοκρασία ξυπνά ήπια το πεπτικό και λεμφικό σύστημα, απομακρύνοντας παράλληλα τις τοξίνες από το σώμα. Βοηθά επίσης να καθαρίσει και να αποτοξινωθεί το συκώτι, δίνει περισσότερη ενέργεια, εξισορροπεί τις ορμόνες και βελτιώνει την πέψη.

3.Προσοχή στις διατροφικές «Σειρήνες»: Ελαχιστοποιήστε τη ζάχαρη, τα μεταποιημένα τρόφιμα, τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά. Αυτό μπορεί να ακούγεται …τρομακτικό αλλά δύο εβδομάδες δοκιμής θα σας πείσουν.

4. Ο κανόνας 80-20 έπρεπε μέχρι τώρα να σας έχει γίνει συνήθεια. Όταν ακολουθείτε μια υγιεινή ρουτίνα στο φαγητό σας για το 80% του χρόνου, το σώμα σας θα λειτουργεί σα μία «καλολαδωμένη» μηχανή. Και αυτή σίγουρα είναι σε θέση να επεξεργαστεί πιο εύκολα και αποτελεσματικά το υπόλοιπο 20%, που θα κάνετε τις ατασθαλίες σας.

5. Νερό, νερό, νερό. Μη ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας. Το σώμα αποτελείται κατά 80% από νερό και φυσικά χρειάζεται... νερό για να απομακρύνει τις τοξίνες.

6. Πόσο ιδρώτα χύσατε σήμερα; Ο ιδρώτας τονώνει την κυκλοφορία και ενισχύει την καλή λειτουργία του οργανισμού. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι το σώμα θεραπεύεται (και η αποτοξίνωση είναι μια μορφή θεραπείας) 8 φορές πιο γρήγορα με τακτική άσκηση.

7.  Θαυματουργό ντους: Ένας από τους πιο απλούς, εύκολους και ανέξοδους τρόπους για να τονώσετε και να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας είναι το τρεχούμενο νερό. Προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή ό,τι άλλο προτιμάτε) και άλατα και απολαύστε ένα ζεστό, χαλαρωτικό ντους για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους του σώματος, ενώ τα άλατα θα απομακρύνουν τις τοξίνες.