Ξεκινά η Εβδομάδα Μόδας στο TV5Monde κι έχετε πολλά να δείτε

tv5monde
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Αν αγαπάτε τη μόδα, τα ντοκιμαντέρ της Εβδομάδας Μόδας του TV5Monde θα σας συναρπάσουν.

Από σήμερα έως τις 4 Οκτωβρίου, η πρωτεύουσα φιλοξενεί μία νέα παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας. Ζήστε την εκδήλωση στο TV5MONDE γλιστρώντας στα παρασκήνια της υψηλής ραπτικής και της πολυτέλειας α λα γαλλικά, μέσα από 5 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ.

Φρανκ Σορμπιέ, η κλωστή της ψυχής
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 22:00*  Με υπότιτλους

Η ιστορία ενός ποιητικού ράφτη μεταξύ ονείρου και διαφυγής. Βυθισμένος στον κόσμο της ραπτικής από πολύ μικρή ηλικία, ο Φρανκ Σορμπιέ ακολουθεί το δρόμο του μένοντας πιστός στην απαίτηση δημιουργίας του. Τουλάχιστον για αυτό, αξίζει την αναγνώριση των ομότιμών του και την αλάνθαστη υποστήριξη όσων θέλουν ακόμα να πιστεύουν ότι η μόδα είναι μία τέχνη.

Ο κόσμος σε μπουκαλάκι
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 23:00*  Με υπότιτλους

Νικολά ντε Μπαρύ, αρωματοποιός της αναγέννησης. Ο Νικολά ντε Μπαρύ είναι μετρ αρωματοποιός, ένας από τους τελευταίους στην Γαλλία. Μακριά από την βιομηχανία της ευωδίας και της μαζικής διανομής φιαλιδίων φανταχτερού μάρκετινγκ, εκείνος συνεχίζει την παράδοση του αρωματοποιού στο εργαστήριό του. 

Αζεντίν Αλάια, ένας Γάλλος ράφτης
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 13:30*  Με υπότιτλους 

Ένα αρετουσάριστο πορτραίτο ενός μετρ της ραπτικής. Από την πατρική του Τυνησία έως το παριζιάνικο Μαραί όπου εγκατέστησε σπίτι και εργαστήρια, ανακαλύψτε την εξαιρετική διαδρομή του Αζεντίν Αλάια, ενός γιου αγροτών ο οποίος έγινε σπουδαίος ράφτης της γαλλικής ραπτικής. 

Καθόλη τη διάρκεια του έτους

Tάση XXI
Κάθε Σάββατο στις 17:00*  Με υπότιτλους 

Ο δυναμισμός της γαλλικής δημιουργίας στο χώρο της μόδας, της χειροποίητης τέχνης, του σχεδίου, της ομορφιάς, της μαγειρικής...

Γαλλική βερσιόν
Κάθε Κυριακή στις 17:00*  Με υπότιτλους 

Γαλλία: οι νέοι της δημιουργοί, τα σικ και μοδάτα μέρη της. Όλοι οι πρωταγωνιστές του ευ ζην βρίσκονται στη γαλλική βερσιόν.