Τα τρικ για όμορφο και λαμπερό δέρμα το πρωί

gunaika-proi-krebati
ΤΡΙΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Το πρωινό ξύπνημα και η πρώτη εικόνα μας στον καθρέφτη πολλές φορές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Μπορούμε, όμως, να το αλλάξουμε αυτό με 5 απλές συμβουλές που βοηθούν το δέρμα να «ξυπνήσει» και να λάμψει, ώστε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με καλύτερη διάθεση για την εικόνα μας.

Ξεκινήστε από το προηγούμενο βράδυ
Επειδή συμβαίνει σε όλους το πρωινό ξύπνημα να είναι μια… θολούρα που δεν μας επιτρέπει να περιποιηθούμε το δέρμα μας όπως πρέπει, μια καλή βραδινή ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει. Ξεκινήστε, λοιπόν, από το προηγούμενο βράδυ, αφαιρώντας το make-up, καθαρίζοντας τους ρύπους με ένα καλό καθαριστικό προσώπου, κάνοντας απολέπιση και ενυδατώνοντας με μια πλούσια βραδινή κρέμα. Έτσι η επιδερμίδα σας έχει περισσότερες πιθανότητες να δείχνει αναζωογονημένη και φρέσκια το πρωί. Φροντίστε, μόνο, να μιλήσετε με ειδικό και να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα σας.

 Αξιοποιήστε το κρύο νερό
Το κρύο νερό το πρωί μας ξυπνάει και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας. Αυτό, όμως, που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι κάνει το ίδιο καλό και στο δέρμα σας. Φροντίστε, λοιπόν, να ρίχνετε κρύο νερό στο πρόσωπό σας πριν από οτιδήποτε άλλο και δείτε πόσο πιο εύκολα θα μειωθεί το πρήξιμο από τον ύπνο.

Ενυδατώστε καταλλήλως
Όπως κι εμείς χρειαζόμαστε λίγη ενεργοποίηση τα πρωινά, έτσι και η επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιήστε ενυδατική ημέρας ή ένα serum κατάλληλο για ημέρα, ώστε να λάβει το δέρμα σας τα απαραίτητα συστατικά και την ενυδάτωση που θα το βοηθήσουν να λάμψει. Αν διαπιστώνετε ότι είναι θαμπό, αναζητήστε κάποιο serum λάμψης με βιταμίνες που χαρίζουν ομοιομορφία και φρεσκάδα στο δέρμα.

Προσέξτε τι τρώτε
Η πιο κλισέ φράση στην υγεία και την ομορφιά, «είμαστε ό,τι τρώμε» είναι δυστυχώς ή ευτυχώς ταυτόχρονα και η πιο αληθινή. Ένα πρωινό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες μέσα από φρούτα και superfoods μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, ενώ οι επιλογές μας μέσα στην ημέρα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικές, ενυδατικές και κυρίως φυτικές. Και μην ξεχνάτε, φυσικά, το νερό!

Χρησιμοποιήστε μάσκες ομορφιάς
Είτε πρόκειται για μια πλούσια βραδινή μάσκα, είτε για μια γρήγορα sheet μάσκα το πρωί που ξυπνάτε, το δέρμα σας μπορεί να δείξει πολύ διαφορετικό –αρκεί να διαλέξετε την κατάλληλη μάσκα για τις ανάγκες σας. Μια μάσκα με άργιλο, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των πόρων, ενώ μια συσφιγκτική μάσκα το πρωί μπορεί να αποτελέσει μια γρήγορη θεραπεία στο δέρμα σας.

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας και δείτε πόσο σύντομα η πρωινή σας εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο!