Ο Δεκέμβριος ξεκινά με μια vegan φιέστα

buddha-bowl-vegan-ugieini-diatrofi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Είτε είστε vegan είτε όχι, η Vegan Fiesta Hellas είναι μια καλή ευκαιρία για «πράσινη» βόλτα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα γίνει λίγο πιο «πράσινη» στις 3 και 4 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 21.00, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει τη Vegan Fiesta Hellas, μια μη-κερδοσκοπική vegan εκδήλωση, για όσους ενδιαφέρονται για τον vegan τρόπο ζωής και θα ήθελαν συμβουλές και υποστήριξη μέσα σε ένα ευχάριστο και ενδυναμωτικό περιβάλλον, αλλά και γι’ αυτούς που απλά αναρωτιούνται για το τι τρώνε οι vegan.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, κοινωνικού και οικονομικού στρώματος και σκοπός της είναι να απαντήσει σε ερωτήματα και ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με τον βιγκανισμό, αλλά και να προβάλλει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία μας, το περιβάλλον και την προστασία των ζώων. Μέσα από ενημερωτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα θα αποδείξει ότι η βίγκαν διατροφή είναι κατάλληλη για όλους και διαθέτει άπειρες νόστιμες, υγιεινές και οικονομικές επιλογές.

Στην εκδήλωση θα βρείτε υποκατάστατα κρέατος, φυτικά γάλατα και ροφήματα, ενώ ταυτόχρονα θα μάθετε πώς να αντικαταστήσετε το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά σε αγαπημένες συνταγές (πίτσα, μουσακά, σουβλάκι, πίτα γύρο, στιφάδο κ.τλ.), ώστε να συνεχίσετε να τις απολαμβάνετε με την ίδια ή και καλύτερη γεύση και χωρίς χοληστερόλη ή άλλες βλαβερές ουσίες που έχουν τα ζωικά παράγωγα για τον οργανισμό μας.

Vegan, όμως, δεν είναι μόνο ό,τι τρώγεται, γι’ αυτό και στην εκδήλωση θα βρείτε ακόμα αφρόλουτρα, σαμπουάν, καλλυντικά, βερνίκια νυχιών, βαφές μαλλιών, αρώματα, κρέμες και άλλα προϊόντα περιποίησης που είναι οικολογικά, δερματολογικά ελεγμένα, πιστοποιημένα vegan και δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Θα υπάρχουν επίσης ρούχα χωρίς γούνα, δέρμα ή μαλλί, είδη καθαρισμού για το σπίτι και άλλα χρήσιμα προϊόντα για την καθημερινή ζωή.

Σε ειδικό χώρο θα πραγματοποιούνται ομιλίες για τον βιγκανισμό και την υγεία, σεμινάρια μαγειρικής, μαθήματα γιόγκα και πολλά άλλα δρώμενα, όλα με ελεύθερη συμμετοχή.

Η διοργάνωση της Vegan Fiesta Hellas γίνεται από τον σύλλογο ΣίβαΟΜ, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με μεγάλη εμπειρία σε παρόμοιες φιλοζωικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Σκοπός και όραμα του ΣίβαΟΜ είναι η Κάρμα Γιόγκα – η ανιδιοτελής προσφορά και υπηρεσία στον άνθρωπο και τα ζώα.

Info
Vegan Fiesta Hellas
Facebook / Instagram 
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
3 & 4 Δεκεμβρίου ώρες 10:00 – 21:00