Τι προσέχει στη διατροφή της η πρωταθλήτρια στίβου Oksana Koreneva;

spelta-organics
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η Oksana Koreneva είναι πρωταθλήτρια του στίβου και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους. Κι όπως με κάθε άθλημα, το κατάλληλο καύσιμο είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η Oksana Koreneva ασχολείται με τον αθλητισμό από παιδί, έως την ηλικία των 12 ετών με το καλλιτεχνικό πατινάζ και έπειτα με τον στίβο. Έχει συμμετάσχει στα αθλήματα των 400 μέτρων, στο άλμα εις μήκος και στο άλμα εις τριπλούν, με σημαντικά ατομικά ρεκόρ. Το 2020 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις μήκος στον κλειστό στίβο και φέτος στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στον ανοιχτό στίβο στο τριπλούν.

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό της; Εκτός από τη σκληρή προπόνηση και την πειθαρχία, ο ρόλος της διατροφής είναι καθοριστικός για τη απόδοσή της και τις επιδόσεις της, όπως αναφέρει και η ίδια. Για το λόγο αυτό εφαρμόζει ένα κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση, το οποίο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.

Η διατροφή της έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες και οι βασικοί στόχοι είναι η κάλυψη τόσο των ενεργειακών αναγκών όσο και όλων των θρεπτικών του συστατικών του σώματος, η συμβολή στη διατήρηση και βελτίωση της γενικής υγείας της, η επίτευξη του κατάλληλου σωματικού βάρους, αλλά και η βέλτιστη σύσταση του σώματος (μυϊκού ιστού, λιπώδους ιστού και άλιπης μάζας), η μεγιστοποίηση των οφελών της προπόνησης, της απόδοσης και η συμβολή στην καλύτερη δυνατή βιολογική προσαρμογή.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ισορροπημένης διατροφής της, επιλέγει και τα βιολογικά προϊόντα φούρνου της Spelta Organics, μιας εταιρίας που δίνει έμφαση στην υγιεινή διατροφή και την επαφή με τη φύση ως τρόπο ζωής κι έρχεται να συμπληρώσει το κομμάτι του παζλ, καλύπτοντας τις ανάγκες της για κάθε στιγμή της ημέρας με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που δίνουν έμφαση και στη βιωσιμότητα

Τα προϊόντα παρασκευάζονται με 100% δίκοκκο σιτάρι και είναι παρασκευασμένα με φιλτραρισμένο νερό, εμπλουτισμένα με βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα. Οι επιλογές ποικίλουν ανάμεσα σε διαφόρων ειδών ψωμάκια, υγιεινά κουλουράκια σε διάφορες γεύσεις, ιδιαίτερα κριτσίνια με χαρούπι, καρότο, σπόρους, τσουρεκάκια και πολλά ακόμη, που αποτελούν εύκολα και καθημερινά σνακ.

Η Spelta Organics, μάλιστα, θα στηρίξει και θα ενισχύσει για την επόμενη χρονιά την πρωταθλήτρια στίβου, αναλαμβάνοντας το ρόλο του επίσημου υποστηρικτή. Η ίδια η αθλήτρια από την πλευρά της δήλωσε: «Υποδέχομαι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την Spelta Organics ως επίσημο υποστηρικτή της προσπάθειας μου στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι, δε, σημαντικό για εμένα, ότι είναι μια απόλυτα αξιόπιστη και υγιής επιχείρηση στην παραγωγή προϊόντων φούρνου με πρόσημο τη προστασία της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού, παράμετρος που διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο για την συνεργασία μας και ταυτίζεται 100% με την ιδιότητα μου, τις αρχές και τις αξίες μου ως αθλήτρια».

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ

Info
Oksana Koreneva Instagram
www.spelta.gr