Τρώτε άφοβα ό,τι θέλετε (συμφωνεί και η επιστήμη...)
Μήπως οι μύθοι που επικρατούν γύρω από το ανθυγιεινό φαγητό είναι διογκωμένοι; Δίαβάστε τι προτείνουν δύο αιρετικοί συγγραφείς για το καθημερινό σας τραπέζι.
Μήπως η ανησυχία για θέματα διατροφής είναι κάπως υπερβολική; Μήπως οι μύθοι που επικρατούν γύρω από το ανθυγιεινό φαγητό είναι διογκωμένοι; Μάλλον ναι, απαντούν οι καθηγητές Στάνλεϊ Φέλντμαν και Βίνσεντ Μαρκς, συγγραφείς του επιτυχημένου βιβλίου «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και άλλες βλακείες»...
Ο τίτλος και μόνο σου κινεί την περιέργεια. Ο λόγος για το ήδη επιτυχημένο βιβλίο «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και άλλες βλακείες», πόνημα δύο «αιρετικών» συγγραφέων, του Στάνλεϊ Φέλντμαν και του Βίνσεντ Μαρκς, που μιλά με αποκαλυπτικό τρόπο για τους μύθους που συνοδεύουν τη διατροφή μας-και όχι μόνο.
Τρώτε άφοβα-πολύ-αλάτι!
Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο είναι κατηγορηματικοί. Μειώστε τις ποσότητες αλατιού που καταναλώνετε, προκειμένου να δείτε άμεσα αποτελέσματα στην υγεία σας. Ωστόσο, οι δύο επιστήμονες, υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο! Επικαλούμενοι 11 έρευνες από αξιόπιστα ερευνητικά κέντρα, υποστηρίζουν, πως τελικά το αλάτι έχει ελάχιστη επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρουν τους Ιάπωνες, που καταναλώνουν άφθονο αλάτι και η υγεία τους παρουσιάζει ελάχιστα προβλήματα συγκριτικά με το δυτικό κόσμο.
Βάλτε το fast food στη ζωή σας
Αυτό πρώτη φορά το ακούμε. Ο λόγος για το fast food, που τελικά δεν αποτελεί το «απόλυτο κακό», όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Οι Φέλντμαν και Μάρκς, αναφέρουν, πως αν η διατροφή είναι σχετικά ισορροπημένη, ως προς τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που προσλαμβάνουμε, τότε η κατανάλωση fast food, δεν θα επηρεάσει τον οργανισμό και την υγεία μας…
Πείτε ναι στα συντηρητικά!
Ε, λοιπόν ναι! Αυτή η έρευνα, πρέπει να έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Ενώ οι διατροφολόγοι μιλούν για τις βλαβερές συνέπειες των συντηρητικών στη διατροφή μας, οι «αιρετικοί» καθηγητές αναφέρουν, πως τα συντηρητικά… φροντίζουν για το καλό μας! Χωρίς αυτά, το ψωμί θα μούχλιαζε σε 2 ημέρες, χωρίς τα χημικά θα μειωνόταν η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων (!) ενώ η «εμμονή» με τα βιολογικά τρόφιμα ενδέχεται να οδηγήσει σε ανεπάρκεια τροφίμων...
Η παχυσαρκία είναι φυσιολογική
Οι άνθρωποι είναι φυσιολογικό να παίρνουν βάρος όσο μεγαλώνουν, υποστηρίζουν οι δύο επιστήμονες και πιστεύουν, πως συχνά μπερδεύουμε τους υπέρβαρους με τους παχύσαρκους. Παλιότερα, οι παχύσαρκοι πέθαιναν νέοι ενώ σήμερα ζουν πολλά, πολλά χρόνια ακόμη και αν έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Έτσι, η παχυσαρκία, θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια φυσιολογική εξέλιξη της πληθώρας τροφίμων, που υπάρχουν πλέον στον κόσμο!
Όσο για εσάς που ήδη διαβάσατε αυτό το άρθρο και που ενδεχομένως θα διαβάσετε και το βιβλίο, καλό είναι να μην ακολουθήσετε κατά γράμμα τις ρηξικέλευθες προτάσεις των αιρετικών συγγραφέων καθώς η υπερβολή και κυρίως στο φαγητό σίγουρα δεν βγαίνει σε καλό...







