Πώς μπορείτε να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας;

zeugari
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μία αρμονική ερωτική ζωή μπορεί να αποβεί ο καλύτερος γιατρός για την υγεία μας.

Ωστόσο, όπως κάθε άλλη ανθρώπινη λειτουργία, έτσι και η ερωτική επαφή έχει τους δικούς της «κανόνες». Το στρες και το καθημερινό άγχος είναι αναμφίβολα ανασταλτικοί παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ερωτική επίδοση και των δύο συντρόφων. Όμως, η τόνωση της λίμπιντο δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης αλλά και σωστής τεχνικής.

Το αλκοόλ θέλει μέτρο
Μπορεί να θεωρείτε ότι δύο ποτήρια κρασί θα σας απελευθερώσουν και θα διευκολύνουν μία ερωτική συνεύρεση, αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν περιοριστείτε στο ένα θα μπορέσετε να μειώσετε ενδεχομένως το άγχος σας και να προετοιμάσετε το σώμα και το πνεύμα σας κατάλληλα. Στο αλκοόλ ισχύει ο κανόνας ότι έστω και ελάχιστη ποσόστητα παραπάνω μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δοκιμάστε αφροδισιακά
Μαγικό φίλτρο μπορεί να μην υπάρχει, αλλά ορισμένα αφροδισιακά φαγητά μπορεί να κάνουν τη νύχτα σας διασκεδαστική. Συχνά τα τρόφιμα αυτά παραπέμπουν σε σεξουαλικά υπονοούμενα. Τα στρείδια βέβαια κυριαρχούν στη λίστα, καθώς διαθέτουν αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την καλή σεξουαλική λειτουργία.

Τέρμα το κάπνισμα
Ως γνωστό, το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κυκολοφορία του αίματος, άρα και τα γεννητικά όργανα του σώματος, προκαλώντας στένωση των αγγείων. Επιπλέον, το κάπνισμα «αποστραγγίζει» τη σωματική αντοχή, ενώ αν ο/η σύντροφός σας δεν καπνίζει τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα, καθώς η μυρωδιά μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά.

Τακτική άσκηση
Η τακτική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση τη ροή του στα γεννητικά όργανα, ενώ παράλληλα τονώνει την αυτοπεποίθηση, κάτι που σύμφωνα με έρευνες είναι από τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι της κατάκτησης του ερωτικού συντρόφου.

Χάστε βάρος
Στον αντίποδα, το υπερβολικό βάρος, που  μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την αυτοπεποίθησή και τα συναισθήματα για τη σεξουαλικότητά σας, αλλά και την κυκλοφορία του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Σωστή διατροφή
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο, προσθέστε λίγο βασιλικό και σκόρδο στο πιάτο σας. Η μυρωδιά του βασιλικού διεγείρει τις αισθήσεις και το σκόρδο περιέχει υψηλά επίπεδα αλισίνης, μία ουσία που αυξάνει τη ροή του αίματος και μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

Χαλαρωτικό μασάζ
Διάφορες τεχνικές μασάζ μπορεί να κάνουν θαύματα για τη σεξουαλική διέγερση, ειδικά αν είστε ανήσυχοι ή θυμωμένοι. Προετοιμάστε το δωμάτιο με απαλό φωτισμό και χαλαρωτική μουσική και ξεκινήστε με ένα μασάζ στην πλάτη.

Υοχιμβίνη, το φάρμακο που διχάζει
Η υοχιμβίνη είναι ένα αλκαλοειδές, που βρίσκεται στο φλοιό  του αειθαλούς φυτού της Δυτικής Αφρικής. Είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό ως το φυσικό Viagra. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ο φλοιός της υοχιμβίνης μπορεί να βοηθήσει έναν άντρα να επιτύχει και να διατηρήσει τη στύση του, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητά της. Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται καθώς οι πρώτες κλινικές δοκιμές ήταν απογοητευτικές, ενώ υπάρχουν πολύ λίγες ενδείξεις, ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει για τις γυναίκες.

Gingko biloba, φυσική επιλογή
Αυτό το φυτικό φάρμακο γίνεται από τα φύλλα του δέντρου Gingko biloba και είναι γνωστό για τη βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και τα γεννητικά όργανα. Θεωρείται ότι έχει ενισχυτική επίδραση στην επιθυμία, τον ενθουσιασμό και τον οργασμό.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό
Ακόμα κι αν ακολουθείτε μια φυσική προσέγγιση για την ενίσχυση της σεξουαλική ορμή σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει στον εντοπισμό ενδεχομένως κάποιων σχετικών προβλημάτων.

Ένας γιατρός μπορεί να προτείνει αποδεδειγμένες στρατηγικές για τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας, όπως η επικοινωνία με το σύντροφό σας, οι υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής, ακόμα η θεραπεία σε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Γνωρίζοντας τη ρίζα του προβλήματος στην ερωτική σας ζωή θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί λύση.