Φτιάξτε το τέλειο θεματικό δείπνο για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Γιορτάστε στην άνεση του σπιτιού σας, ετοιμάζοντας ένα ιδιαίτερο δείπνο για το έτερον ήμισυ, το οποίο θα αντανακλά την αρμονία, αλλά και την ένταση της σχέσης σας.
Ό,τι δώρα κι αν πάρετε για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως κι αν την περάσετε, ακόμη κι αν δεν την γιορτάσετε, το σίγουρο είναι ότι θα φάτε βραδινό. Και δεν υπάρχει πιο ωραία έκπληξη, από ένα ωραίο γεύμα, καμωμένο από τα χεράκια του/της συντρόφου σας. Φέτος, λοιπόν, ακόμη κι αν δεν σας εκφράζουν τα καταναλωτικά πρότυπα της γιορτής, μπορείτε να την περάσετε ήσυχα, με σπιτική φροντίδα και ένα home-made γεύμα που εκφράζει την αγάπη σας σε όλες τις διαστάσεις.
Αφροδισιακές τροφές: Υπάρχουν στ' αλήθεια;Δείτε ακόμα
[CREDITS]
Το πρώτο πιάτο του δείπνου σας μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία από τρία διαφορετικά ντιπ, το καθένα με τη δική του ιδιαίτερη γεύση και υφή. Το χούμους παντζαριού έχει μια γήινη γλυκύτητα, το γουακαμόλε δίνει μια δροσερή και κρεμώδη υφή, ενώ το ντιπ κάσιους προσφέρει μια απαλή, ελαφρώς πικάντικη γεύση. Αυτά τα τρία ντιπ αντιπροσωπεύουν τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων σε μια σχέση, τη μοναδικότητα του καθενός και την τέχνη του συμβιβασμού. Σερβίρετε με τραγανά παξιμάδια ή φρεσκοψημένο ψωμί, που προσθέτουν μια τραγανή υφή και δένουν τις γεύσεις μεταξύ τους.
- Χούμους παντζαριού: Χτυπήστε στο μπλέντερ 1 βρασμένο παντζάρι, 1 φλιτζάνι ρεβίθια, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ.σ. ταχίνι, χυμό από ½ λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Γουακαμόλε: Λιώστε 2 ώριμα αβοκάντο με ένα πιρούνι και ανακατέψτε με χυμό από 1 λάιμ, 1 ψιλοκομμένη ντομάτα, ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
- Ντιπ κάσιους: Μουλιάστε 1 φλιτζάνι κάσιους για 2-3 ώρες, στραγγίστε και χτυπήστε στο μπλέντερ με 2 κ.σ. διατροφική μαγιά, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ φλιτζάνι νερό, χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Κυρίως: Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φέτα σε κριθαρότο με σαφράν
Για κυρίως, είναι μια καλή στιγμή να βάλουμε και τα αφροδισιακά θαλασσινά στο «παιχνίδι», σε ένα υπέροχο πιάτο, εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα. Οι γαρίδες συμβολίζουν την κομψότητα και τη φινέτσα, η σάλτσα με ντομάτα και ούζο αποτυπώνει το πάθος, ενώ το κριθαρότο προσφέρει μια βελούδινη, comfort αίσθηση που πάντα υπάρχει σε μια ισορροπημένη σχέση. Για τις γαρίδες, σοτάρετε ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτετε 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο, 12 γαρίδες και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με ½ φλιτζάνι ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε 400 γρ. ντομάτες τριμμένες, 1 πρέζα ζάχαρη, ½ κ.γ. μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 100 γρ. φέτα τριμμένη και ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Παράλληλα, ετοιμάζετε το κριθαρότο σοτάροντας 200 γρ. κριθαράκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτοντας σταδιακά 500 ml ζεστό ζωμό λαχανικών, όπως θα κάνατε με ριζότο. Προς το τέλος, ρίχνετε ½ κ.γ. σαφράν, τον χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το κριθαρότο σε βαθύ πιάτο, προσθέτετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και συνοδεύετε με ένα δροσερό λευκό κρασί, όπως Μοσχοφίλερο ή Ασύρτικο.

Για το κλείσιμο του γεύματος, η μους σοκολάτας έρχεται να προσφέρει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την ένταση, σε ένα υγιεινό επιδόρπιο που δεν θα σας επιβαρύνει και δεν θα σας «φουσκώσει», αλλά δεν γίνεται να μην έχει και σοκολατένια γεύση. Χτυπήστε στο μπλέντερ 2 ώριμα αβοκάντο, 4 κ.σ. άγλυκο κακάο, 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 πρέζα αλάτι και 2-3 κ.σ. φυτικό γάλα (αν χρειαστεί για πιο απαλή υφή), μέχρι να αποκτήσετε μια βελούδινη κρέμα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γλυκύτητα ή το κακάο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μοιράστε τη μους σε μπολάκια και βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σερβίρετε με ροζ πιπέρι, ανθό αλατιού ή ξύσμα πορτοκαλιού για μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά. Αν θέλετε πιο αέρινη υφή, μπορείτε να προσθέσετε χτυπημένο aquafaba (το νερό από ρεβίθια) στο τέλος. Η γαρνιτούρα με ροζ πιπέρι και ανθό αλατιού προσθέτει μια απρόσμενη διάσταση, όπως ακριβώς και οι μικρές εκπλήξεις που κρατούν μια σχέση ζωντανή. Το πιπέρι φέρνει μια διακριτική ένταση, ενώ το αλάτι ενισχύει τη σοκολατένια γεύση, δημιουργώντας ένα πιάτο που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.