Φτιάξτε σπιτικό παγωτό μπανόφι χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά

pagoto-sokolata-mpanana-gkranola
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025

Μιας και τα παγωτά είναι το κύριο... μέλημά μας το καλοκαίρι, φτιάχνουμε τη δική μας σπιτική βερσιόν, χωρίς ζωικά λιπαρά και ζάχαρη, αλλά με πλούσια γεύση μπανόφι, σε μια συνταγή του Create Health, της 1ης Οργανωμένης Ψηφιακής Κοινότητας για την Υγεία στην Ελλάδα.

Τα παγωτά παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει αυτή την εποχή και όταν είναι σπιτικά, θρεπτικά και ισορροπημένα, τότε πραγματικά αξίζουν σίγουρα μια θέση στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Κι επειδή η ζέστη μπορεί να μας φέρει λιγούρες για κάτι γλυκό και δροσερό, ειδικά στη φάση της εμμηνόπαυσης, αλλά όχι μόνο, στην προσπάθειά μας να βρούμε έξτρα ενέργεια, αυτό το απλό vegan παγωτό μπανόφι προσφέρει όλα όσα θέλετε από ένα γλυκό: τη φυσική γλύκα της ώριμης μπανάνας, την πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά από το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι και τα αντιοξειδωτικά του αγνού κακάο, ενώ είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Ταυτόχρονα, μας παρέχει κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και πολυφαινόλες, που ενισχύουν την ενέργεια, τον κορεσμό και τη διάθεση και είναι έξτρα αγαπημένο γιατί φτιάχνεται μόνο με 3 υλικά, αλλά με όλη τη γλύκα και την κρεμώδη υφή του παγωτού όπως πρέπει να είναι.

Υλικά (για 2 μερίδες)
2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες και παγωμένες
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι (για πιο ανατολίτικη γεύση)
1 κ.γ. άγλυκο κακάο ή vegan πραλίνα (για πιο γλυκιά και σοκολατένια διάθεση)

Εκτέλεση
Βάλτε τις παγωμένες μπανάνες στο μπλέντερ και χτυπήστε. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το κακάο και χτυπήστε δυνατά μέχρι να έχετε μια λεία και κρεμώδη υφή, σαν παγωτό. Σερβίρετε αμέσως για μαλακή υφή ή αφήστε το 20’ στην κατάψυξη για πιο «σφιχτό» αποτέλεσμα.

Extra tips

  • Προσθέστε τριμμένη vegan σοκολάτα, καβουρδισμένα φουντούκια, γκρανόλα ή τριμμένη καρύδα για τραγανή υφή
  • Για πιο «μπανόφι» χαρακτήρα, προσθέστε λίγη βανίλια ή κανέλα

Create Health
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου
Ομοιοπαθητικός-Φαρμακοποιός με έδρα στην Αγγλία και εξειδίκευση στα συμπληρώματα διατροφής, Κυριακή Μαρσέλου
Instagram: createhealth_bymarselou
Facebook: Create Health