Γιαούρτι το καλοκαίρι: 4 απρόσμενοι τρόποι να το απολαύσετε δροσερά και αλλιώς
Δίνουμε άλλο νόημα στο γιαούρτι στην πιο ζεστή φάση του χρόνου και το απολαμβάνουμε αλλιώς, με τρόπους που θα εμπνεύσουν ακόμη κι αυτούς οπυ δεν το προτιμούν στην καθημερινότητά τους.
Το καλοκαίρι το σώμα αναζητά τροφές δροσερές, ανάλαφρες και εύπεπτες και το γιαούρτι, με την ήπια οξύτητα και την ευχάριστη κρεμώδη υφή του, ανήκει δικαίως στα πιο αγαπημένα τρόφιμα της εποχής. Κι επειδή καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή με μέλι, καρύδια ή φρούτα, έχει κορεστεί, δείτε πιο δημιουργικούς τρόπους να το εντάξετε στο καλοκαιρινό σας τραπέζι και να το ευχαριστηθείτε.
Frozen yogurt αλλιώς: Αλμυρό, όχι γλυκό
Μπορείτε να μετατρέψετε το γιαούρτι σε ένα δροσερό, αλμυρό «παγωτό», ιδανικό για συνοδευτικό σε λαχανικά ή ακόμα και σε ψητά κρέατα και ψάρια. Αναμείξτε στραγγιστό γιαούρτι με άνηθο, λεμόνι, λίγο σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Τοποθετήστε το για 1-2 ώρες στην κατάψυξη ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα. Θα αποκτήσει υφή γρανίτας και μπορείτε να το σερβίρετε ως πρωτότυπο dip με ωμά sticks αγγουριού ή καρότου, ακόμα και δίπλα σε μια φέτα καρπούζι για ένα δροσιστικό, αλμυρό twist.

Αντί για το κλασικό γιαούρτι με φρούτα, φτιάξτε ένα υπερ-δροσιστικό smoothie bowl. Χτυπήστε στο μπλέντερ στραγγιστό γιαούρτι με λίγο πάγο, 1 ροδάκινο, 1 χούφτα φράουλες ή κεράσια και μερικά φύλλα βασιλικού. Θα προκύψει μια παγωμένη, βελούδινη κρέμα που μπορείτε να σερβίρετε με λίγους ξηρούς καρπούς, νιφάδες καρύδας ή βρώμη. Είναι ιδανική επιλογή για απογευματινό snack ή ακόμη και ελαφρύ βραδινό.
Γιαούρτι σε κρύα σούπα για τις ζεστές μέρες
Το γιαούρτι λειτουργεί εξαιρετικά ως βάση για δροσερές, ελαφριές καλοκαιρινές σούπες. Αναμείξτε το με λίγο αγγούρι ψιλοκομμένο, άνηθο, ξύσμα λεμονιού και μια σταγόνα ξίδι και προσθέστε πάγο αν θέλετε πιο έντονη αίσθηση δροσιάς. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το πιάτο με 2-3 καρύδια ψιλοκομμένα ή λίγες σταγόνες καλό ελαιόλαδο και θα διαπιστώσετε ότι είναι χορταστικό χωρίς να σας βαραίνει, ενώ βοηθά και στην ενυδάτωση.

Αν θέλετε να δώσετε νέα πνοή στις σαλάτες σας, δοκιμάστε ένα πικάντικο ντρέσινγκ γιαουρτιού. Αναμείξτε γιαούρτι με λίγο χαρίσα (ή πάπρικα, μπούκοβο αν δεν έχετε), λεμόνι, μέλι και ελάχιστο ταχίνι. Αυτό το ντρέσινγκ ταιριάζει υπέροχα με σαλάτες που περιέχουν καρπούζι, αγγούρι, δυόσμο και αρακά ή ακόμα και με όσπρια όπως φακές ή ρεβύθια. Δίνει αίσθηση φρεσκάδας, αλλά με μια πικάντικη νότα που απογειώνει τη γεύση.







