Φάτε ένα γλυκό πριν ζητήσετε αύξηση!
Οπλιστήκατε με θάρρος και επιτέλους είστε έτοιμοι να ζητήσετε την πολυπόθητη αύξηση. Μήπως πριν περάσετε το κατώφλι του διευθυντή να τρώγατε και ένα γλυκάκι;
Άλλο και τούτο πάλι. Μια νέα έρευνα, αποκαλύπτει, πως η αύξηση του ζαχάρου στο αίμα, μας κάνει πιο υπομονετικούς και λιγότερο παρορμητικούς επομένως ενδείκνυται η κατανάλωση ενός γλυκού πριν ζητήσουμε αύξηση από το δύστροπο αφεντικό μας… Λες;
Πως θα σας φαινόταν, αν σας λέγαμε, πως οι αποφάσεις, που παίρνουμε στη ζωή μας θα ήταν σαφώς διαφορετικές, αν πριν είχαμε φάει ένα γλυκό; Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας, αν πριν μπούμε γεμάτοι ορμή στο γραφείο του διευθυντή, διεκδικώντας επιτέλους αυτή την πολυαναμενόμενη αύξηση, είχαμε προηγουμένως φάει μια σοκολάτα;
Όταν… γλυκαίνουν οι αποφάσεις μας
Επειδή όλα αυτά, μπορεί να μην σας πείθουν ιδιαίτερα, για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας, που έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ. Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έρευνα, η λήψη ζάχαρης (ακόμη και αν αυτή γίνεται μέσω ενός αναψυκτικού) στον οργανισμό, διαμορφώνει σε τέτοιο βαθμό το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα, το οποίο είναι και «υπεύθυνο» για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων!
Το πραγματικά ενδιαφέρον αυτό συμπέρασμα, προέκυψε από ένα εξίσου ενδιαφέρον πείραμα, που έγινε στο πλαίσιο της μελέτης. Έτσι, οι ερευνητές, ζήτησαν από μια ομάδα φοιτητών, να αποφασίσουν, αν θα ήθελαν να πάρουν 50 δολάρια τώρα ή 200 δολάρια σε μία εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες φοιτητές, χωρίστηκαν σε δύο βασικές ομάδες. Στην πρώτη ομάδα, οι φοιτητές είχαν εντελώς άδειο στομάχι ενώ στη δεύτερη, είχαν καταναλώσει αναψυκτικά με ασπαρτάμη (μια τεχνητή γλυκαντική ουσία). Κατόπιν, οι επιστήμονες, μέτρησαν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα των συμμετεχόντων, τόσο πριν όσο και μετά το πείραμα. Και εκεί, τα αποτελέσματα, ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.
Οι φοιτητές, που είχαν άδειο στομάχι, ήταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι και ζητούσαν επίμονα να λάβουν τα 50 δολάρια, που τους είχαν υποσχεθεί. Αντίθετα, η ομάδα των φοιτητών, που είχε πριν καταναλώσει το αναψυκτικό, ήταν ιδιαίτερα υπομονετική και ζήτησε να πάρει το μεγαλύτερο ποσό στο μέλλον.
Οι επιστήμονες ανέφεραν, πως η αύξηση του ζαχάρου στο αίμα, κάνει τους ανθρώπους περισσότερο υπομονετικούς, ελάχιστα παρορμητικούς και αυτός είναι και ο λόγος, που συνιστούν σε όλους να καταναλώσουν κάποιο γλυκό, πριν μπουν στη διαδικασία λήψης μιας σοβαρής απόφασης ή διεκδίκησης (π.χ. μιας αύξησης). Οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα ζάχαρου, γίνονται περισσότερο υπομονετικοί και επομένως, μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα π.χ. σε μια ενδεχόμενη συζήτηση με τον εργοδότη τους.







