Πώς να αναβαθμίσετε τα μελομακάρονά σας με μικρές προσθήκες
Αν είστε από των φρονίμων τα παιδιά κι έχετε ήδη δρομολογήσει τα φετινά μελομακάρονα, φυλάξτε μια παρτίδα για να την κάνετε ξεχωριστή.
Η αλήθεια είναι ότι τα μελομακάρονα τα αγαπάμε όπως τα μάθαμε από τη μαμά μας και τη γιαγιά μας, παραδοσιακά, μελωμένα και πασπαλισμένα με τα αρώματα της κανέλας και του πορτοκαλιού. Αν, ωστόσο, θέλετε να πειραματιστείτε και με μια μικρή παρτίδα και να προσθέσετε και άλλες γεύσεις και υλικά, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ιδέες, που θα τα κάνουν και ξεχωριστά και με έξτρα οφέλη. Σπιτικά μελομακάρονα με άρωμα πορτοκάλι και μια παραλλαγή με τζίντζερ
Δείτε ακόμα
[CREDITS]
Το τζίντζερ, είτε φρέσκο είτε σε σκόνη, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δώσετε στα μελομακάρονα ζεστασιά και μια ελαφριά πικάντικη νότα που ισορροπεί τη γλυκύτητα του σιροπιού. Παράλληλα, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει την πέψη, κάνοντας το γλυκό πιο «φιλικό» προς τον οργανισμό σας.
Μοσχοκάρυδο και κάρδαμο για αρωματικό βάθος
Το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο προσθέτουν πολυπλοκότητα και έντονο χειμερινό χαρακτήρα. Το άρωμά τους θυμίζει χριστουγεννιάτικο σπίτι και μικρές ποσότητες αρκούν για να αναδείξουν τα υπόλοιπα υλικά, ενώ περιέχουν αντιοξειδωτικά και, με μέτρο, μπορούν να βοηθήσουν την πέψη.
Ξηροί καρποί για τραγανή πολυτέλεια
Τα μελομακάρονα τα έχουμε συνηθίσει με καρύδι, ωστόσο τα αμύγδαλα και τα φουντούκια —ειδικά αν τα καβουρδίσετε ελαφρά— δίνουν υφή και βάθος γεύσης. Δένουν υπέροχα με το μέλι, ενώ προσφέρουν καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά. Μικρή προσθήκη, μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.







