10 σημάδια ότι, μάλλον, θα σας χωρίσει…

xorismos-2
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Είτε τα βλέπετε, είτε όχι, τα σημάδια είναι εκεί και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε ψυχολογικά, γιατί το τέλος είναι κοντά και μάλλον είναι πολύ αργά για να το αποτρέψετε. Διαβάστε παρακάτω, 10 ενδείξεις που σας δείχνουν την «πόρτα εξόδου», πριν καν σας τη δείξει εκείνος/εκείνη...

10. Βρέθηκε ο «αντικαστάτης» σας

Και δεν πρόκειται καν για ένα τρίτο πρόσωπο. Όταν ένα νέο χόμπυ έχει γίνει η νέα εμμονή του συντρόφου σας και μιλάει περισσότερο για αυτό παρά για εσάς, όλες του οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από αυτό και δεν σας κάνει κοινωνό αυτής της νέας εμμονής του, τότε αυτό είναι ένα πρώτο σημάδι της ανεξαρτησίας ...και των δυο σας, που είναι προ των πυλών.

9. Αλλάζει ο σύντροφός σας ριζικά την εμφάνισή του

Όταν ο καλός ή η καλή σας αρχίζει να περνάει λίγη περισσότερη ώρα μπροστά στον καθρέφτη, λούζεται συχνότερα και επιτέλους αγοράζει κολώνια, όταν το μπουκαλάκι έχει τελειώσει εδώ και δυο χρόνια, ενώ εσείς τα έχετε συνολικά τρία, τότε μάλλον πρέπει να μπουν ψύλλοι στ’ αυτιά σας και να αρχίσετε κι εσείς να φροντίζετε περισσότερο τον εαυτό σας, γιατί σύντομα θα βρεθείτε προς αναζήτηση νέου συντρόφου.

8. Κοιμάται περισσότερο σπίτι του, παρά στο πλάι σας

Όταν οι νύχτες, της εβδομάδας, που κοιμάστε μαζί με το έτερον ήμισυ, λιγοστεύουν και σιγά-σιγά γίνονται μονάχα σαββατοκύριακα, τότε κάτι πάει λάθος. Θα καταλάβετε ότι πάει κάτι πολύ λάθος, αν είστε  ο μόνος που δείχνει να ενοχλείται από αυτές τις εξελίξεις. Αν δε, αναφέρετε το θέμα στον σύντροφό σας και εκείνος προβάλλει δικαιολογίες τύπου «είμαι πολύ κουρασμένη/ος» και «πήρα καινούριο πάπλωμα και θέλω να το τεστάρω», τότε καλά θα κάνετε να ετοιμάζεστε για τα χειρότερα.

7. Μοιάζει αδικαιολόγητα ευτυχισμένος

Εαν μετά από μια δύσκολη περίοδο στη σχέση, με τσακωμούς και διαφωνίες, ξαφνικά η διάθεση του συντρόφου σας έχει αλλάξει άρδην και μοιάζει αληθινά ευτυχισμένος, μην αναλωθείτε στο χριστιανικό συναίσθημα «είμαι χαρούμενος, αφού είναι η αγάπη μου χαρούμενη». Για να είναι ο άλλος χαρούμενος, χωρίς να έχει συμβεί κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή στη σχέση, κάποιο λάκο έχει η φάβα…

Τα σενάρια είναι δυο: είτε πήρε την απόφαση να σας χωρίσει, του έφυγε ένα βάρος από πάνω του και έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη  μέτρηση για να σας το ξεφουρνίσει, είτε βρέθηκε τρίτο πρόσωπο στο δρόμο του, που τον/την έκανε να δει με άλλο μάτι τη ζωή ξανά, όπως είχατε κάνει εσείς χρόνια πριν, όταν τα έχατε πρωτοφτιάξει, και έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη  μέτρηση, και σε αυτή την περίπτωση.

6. Αδιαφορία πλανάται στον αέρα

Τη στιγμή που το άτομο, που μέχρι πρότινος ήθελε να γνωρίζει και να είναι κομμάτι κάθε πεδίου της ζωής σας, παύει να εκδηλώνει τόσο θερμό ενδιαφέρον για τους φίλους/τη δουλειά/ την οικογένειά σας, αυτή είναι και η στιγμή που θα πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζετε εαυτόν για αυτό που θα ακολουθήσει και που δεν θα είναι ευχάριστο.

5. Ο φίλος μου ο Λευτεράκης…

Όταν ο σύντροφός σας αρχίζει να κάνει παρέα με έναν νέο «φίλο», του οποίου το όνομα, η επαγγελματική/ οικογενειακή κατάσταση και οι πολιτικές απόψεις παραμένουν κρυφές απο εσάς, ενώ γνωρίζετε τα πάντα για τους υπόλοιπους φίλους του/της τότε να είστε σίγουροι πως κάτι ύποπτο συμβαίνει. Δεν είναι απαραίτητο να έχει παράλληλη σχέση με αυτό τον «φίλο», αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό αυτός ο «φίλος» να έχει γεμίσει το κενό που έχει δημιουργηθεί στη σχέση και οσονούπω θα σας «καταπιεί» (το κενό).

4. Αρχίζουν οι συγκρίσεις με τις πρώην σχέσεις

Όταν ο σύντροφός σας αρχίζει να κάνει όλο και περισσότερες αναφορές σε παρελθούσες σχέσεις, μνημονεύει κάθε μέρα και περισσότερο τις καλές εποχές που έζησε με τον/την πρώην, τότε να συμπεράνετε ότι δεν είναι ευτυχισμένος/η στην παρούσα κατάσταση, γι’ αυτο και αναπολεί παλιές καλές εποχές. Το κακό είναι ότι αναπολεί μόνο τα καλά και όχι τα κακά παλαιότερων σχέσεων. Το χειρότερο δε, είναι ότι πολύ σύντομα θα γίνετε και εσείς μια από αυτές τις (παρελθούσες) σχέσεις. Και στο μόνο που μπορείτε να ελπίζετε είναι να σας μνημονεύει στον επόμενο.

3. Διαφωνείτε στα πάντα

Διαφωνείτε σε όλα τα θέματα και τσακώνεστε με κάθε ευκαιρία; Τότε μάλλον το σχέδιό τους είναι πολύ πιο σατανικό από το απλά να σας χωρίσουν και επιδιώκουν να σας εξαναγκάσουν να τους χωρίσετε εσείς. Όταν οι τσακωμοί κυμαίνονται από τα πιο σοβαρά θέματα, μέχρι το ποιός θα βάλει φαγητό στη γάτα σήμερα, αυτό δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια του έτερου ημίσεος στη σχέση και τις  ασυνείδητες προσπάθειές του να σας κάνει τη ζωή κόλαση μέχρι να γίνετε εσείς ο θύτης. Είτε υποκύψετε σε αυτό το πατρονάρισμα, είτε όχι, η ουσία είναι μια: θα χωρίσετε.

2. Η ερωτική σας ζωή δεν είναι στα καλύτερά της

Η ερωτική σας ζωή, για την ακρίβεια, είναι στα χειρότερά της. Όταν ξεκινάει μια σχέση η ερωτική ζωή του ζευγαριού βρίσκεται σε μια διαρκή ανιούσα. Όταν η σχέση έχει ωριμάσει, η ερωτική ζωή του ζευγαριού βρίσκεται σε μια καλή αναλογία και ισορροπία σε σχέση με την υπόλοιπη ζωή των δυο συντρόφων. Όταν, όμως, η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού πάρει την κατιούσα και τα «φρένα της αγάπης» έχουν χαλάσει, τότε αρχίστε να χωρίζετε τους δίσκους και τα βιβλία σας, αρχίστε να περιποιείστε περισσότερο τον εαυτό σας για να βγείτε στην «αγορά» περιποιημένοι, γιατί το οριστικό τέλος είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζατε.

1. Η ψυχρότητα εμφανίζεται

Το πιθανότερο, όμως, είναι όλες οι παραπάνω ενδείξεις να μην εμφανιστούν ποτέ και να παρατηρήσετε απλά μια ανεπαίσθητη αλλαγή στον τρόπο που σας αγγίζει ο άλλος, στον τρόπο που αντιδράει σε όσα του λέτε και στον τρόπο που σας γυρίζει την πλάτη του, κάθε βράδυ, που πέφτετε για ύπνο, στο ίδιο κρεβάτι. Δε χρειάζονται τρανταχτές αποδείξεις για να καταλάβετε ότι το έτερον ήμισυ είναι πια ψυχρό απέναντί σας, καθώς κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται, απλά το νιώθετε.

Όπως δεν μπορούσατε να αποδείξετε σε κανέναν τρίτο, τον έρωτα που νιώσατε, όταν τον/την πρωτοείδατε...