8 φαγητά που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε με δημητριακά

milopita-dimitriaka
ΤΡΙΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το πρωινό, το μεσημεριανό, αλλά και το βραδινό σας, μπορούν να έχουν ένα κοινό συστατικό που θα τα κάνει πιο ιδιαίτερα και θα τα νοστιμίσει: τα δημητριακά!

Πόσες φορές δεν έχετε κοιτάξει στα ντουλάπια της κουζίνας σας, ψάχνοντας υλικά για το γεύμα ή το δείπνο σας και έχετε βρει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και ένα κουτί δημητριακών;

Με λίγη φαντασία και μερικές βασικές γνώσεις, μπορείτε να εκτελέσετε μια ποικιλία συνταγών, από ορεκτικά μέχρι επιδόρπια, χρησιμοποιώντας τα δημητριακά.

Ιδιαίτερα τα ολικής άλεσης, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, «υγιεινά» λιπαρά, βιταμίνες Β και Ε και φυτικές ίνες. Λόγω της υφής τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές για να «δέσουν» το φαγητό σας αντί για φρυγανιές, μπισκότα ή κράκερ.
Ακόμα καλύτερα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξ αρχής σε άλλες συνταγές.

Λίγα και καλά υλικά και αρκετή δημιουργικότητα είναι άλλωστε η βάση ενός ικανοποιητικού κι ευχάριστου γεύματος.

Δείτε μερικές ιδέες…

Τραγανή μηλόπιτα

Γεμίστε τη με ζουμερά μήλα και σκεπάστε τη με μία τραγανή στρώση από δημητριακά. Είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Κεφτεδάκια με τσένταρ

Αντί για τα παραδοσιακά κεφτεδάκια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας προσθέτοντας τυρί τσένταρ και καλύπτοντάς τα με δημητριακά. Μπορείτε να τα σερβίρετε είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως πιάτο.

Κοτόπουλο πανέ

Αντί να πανάρετε το κοτόπουλό σας με τριμμένη φρυγανιά, προτιμήστε το νοστιμότατο πανάρισμα από με δημητριακά.

Βοδινό με φρούτα και κάρι

Συνδυάστε το βοδινό κρέας με αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά με σταφίδες, λαχανικά και κάρι στην κατσαρόλα σας για ένα απλό και ζεστό δείπνο.

Μπρόκολο στο φούρνο με δημητριακά ρυζιού

Την επομένη φορά που θα βάλετε το μπρόκολο στο φούρνο σας, πασπαλίστε και δημητριακά ρυζιού από πάνω. Το αποτέλεσμα θα… σας γλυκάνει.

Μπάρα δημητριακών

Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών και σερβίρετέ τες σαν επιδόρπιο: είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Δείτε εδώ πώς να το κάνετε.

Στιφάδο κοτόπουλου

Συνδυάστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με μπαχαρικά, κουσκούς και τραγανά δημητριακά για ένα υγιεινό και απολαυστικό γεύμα.

Γλυκοπατάτες στο φούρνο

Σκεπάστε τις γλυκοπατάτες σας με δημητριακά και δώστε τους ένα άλλο γευστικό τους αποτέλεσμα.