Σκόρδο: πού και γιατί ωφελεί την υγεία;

skordo-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το σκόρδο, που οι μισοί λατρεύουν στο τζατζίκι και οι άλλοι μισοί απλά το μισούν, έχει δυνάμεις και ιδιότητες που αν τις γνωρίζαμε θα κουβαλούσαμε όλοι από μερικές σκελίδες στην τσάντα μας (λέμε τώρα…).

Και φυσικά όχι  για να προστατευτούμε από την επόμενη επίθεση βαμπίρ, αλλά για την τόνωση του ανοσοποιητικού, για την αντιμετώπιση της φαγούρας και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες που χαρακτηρίζουν αυτόν τον τόσο παρεξηγημένο βολβό.

Αρχίστε λοιπόν, τα τζατζίκια, τα σκορδόψωμα και τις σκορδαλιές και αφήστε τους συνδαιτημόνες σας να γκρινιάζουν για τις δυσάρεστες οσμές και προειδοποιήστε τους πως ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσοσμη κατάσταση δεν είναι να σταματήσετε να παραγγέλνετε αυτά τα φαγητά αλλά να φάνε και οι ίδιοι λίγη από τη σκορδαλιά. Ακολουθούν 5 από τις ευεργετικές δράσεις του σκόρδου και πως θα τις εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας.

Καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα

Ο χυμός από μούρα δεν είναι ο μοναδικός φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο βοηθάει στον καθαρισμό του συστήματος εξαιτίας των φυσικών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του βολβού.

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Έρευνες έχουν δείξει πως αν συνθλίβετε ή ψιλοκόβετε το σκόρδο 10 λεπτά πριν το τσιγαρίσετε, θα έχει το χρόνο να πολλαπλασιάσει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, από το να το μαγειρεύατε κατευθείαν.

Καταπολεμά τη φαγούρα στα πόδια

Όταν σας πιάνει κρίση φαγούρας στα πόδια, το αντιμυκητιακό σκόρδο είναι η λύση που χρειάζεστε. Βράστε μερικές σκελίδες σε ζεστό νερό, αφήστε το νερό να πάρει θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το σε μια μεγάλη λεκάνη στην οποία θα μουλιάσετε τα πόδια σας. Έχετε υπόψη σας πως το βρασμένο σκόρδο, που δεν έχει συνθλιβεί, δεν αφήνει δυσάρεστες μυρωδιές.

Μάχεται το κρυολόγημα

Στα πρώτα σημάδια ενός κρυολογήματος, δοκιμάστε να βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων δυο σκελίδες σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήστε τις να κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις και φάτε τις. Τα στοιχεία θείου που περιέχονται στο σκόρδο ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Καλλιεργήστε το

Δοκιμάστε να φυτέψετε σκόρδο δίπλα στις τριανταφυλλιές σας και προστατέψτε τις με φυσικό τρόπο από τα επιβλαβή παράσιτα. Έτσι και τα φυτά σας θα προστατεύσετε και θα έχετε δική σας παραγωγή σκόρδου…