Το ταπεράκι σου και στο γραφείο ολοταχώς!

taper
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Θέλετε να κάνετε οικονομία και παράλληλα να τρώτε υγιεινά; Αντί να παραγγέλνετε delivery, που και ακριβά σας κοστίζoυν και παράλληλα είναι ανθυγιεινά, φτιάξτε το ταπεράκι σας και θα με θυμηθείτε!

Με τι να το γεμίσετε; Αν είστε πολυάσχολοι, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης,  κράκερ, κριτσίνια ολικής άλεσης και  πολύσπορα. Καλό είναι επίσης αν έχετε συρτάρι στο γραφείο, να εφοδιαστείτε με ένα πακέτο φρυγανιές, για τις δύσκολες ώρες. Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε μαζί σας ένα  κουλούρι Θεσσαλονίκης στην πολύσπορη εκδοχή του ή ξερά φρούτα, που ούτε ψυγείο χρειάζονται και είναι και πεντανόστιμα.

Μίλα μου για μήλα!

Προτιμήστε τα φρούτα εποχής, μανταρίνια, πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ, που θα σας χορτάσουν και θα σας δώσουν ενέργεια, χωρίς να σας φουσκώσουν, όπως τα burgers και τα σουβλάκια. Επίσης αποφύγετε να καταναλώνετε στο γραφείο πολλούς καφέδες και αναψυκτικά. Αντ’ αυτού πίνετε άφθονο νερό, ώστε να αποτοξινωθείτε και να μην πάρετε βάρος.


Το φαγητό της προηγουμένης

Το μαγειρεμένο φαγητό, που έχετε προετοιμάσει στο σπίτι σας, είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσετε και να πάρετε και τις απαραίτητες βιταμίνες. Προτιμήστε ψητά, βραστά ή μαγειρευτά γεύματα χωρίς σάλτσες και χωρίς πικάντικα μυρωδικά, που μυρίζουν και ενδέχεται να κάνουν έξαλλο το συνάδελφο στο διπλανό γραφείο, που δεν φταίει τίποτε να μυρίζει κάρι ή τζατζίκι! Ένα σπιτικό roll με αραβική πίτα και γέμιση από κοτόπουλο σχάρας, ή γαλοπούλα-τυρί είναι μια πεντανόστιμη λύση της τελευταίας στιγμής. Αλλιώς μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα-άψητο- τοστ και λίγα αμύγδαλα, για να κάνετε μικρά γεύματα.

Τα κάναμε σαλάτα!

Εξαιρετική  ιδέα και πολύ υγιεινή, είναι μια  σαλάτα με πένες ή βίδες μαζί με λαχανικά εποχής ή με κομμάτια κοτόπουλο. Αποφύγετε  τις λιπαρές σαλτσες, που προσθέτουν κρυφές θερμίδες στο γεύμα.    

Όχι στις φρουτοσαλάτες

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, καλύτερα να αποφύγετε να φέρνετε στο γραφείο τη φρουτοσαλάτα σας, αν δεν σκοπεύετε να την καταναλώσετε άμεσα!

Αντισταθείτε στα γλυκά!

Πολλές φορές η συνάδελφος στο διπλανό γραφείο μπορεί να σας σπάσει τη μύτη με το κέικ σοκολάτας που φέρνει, τα γλυκίσματα και τις σοκολάτες που καταναλώνει. Αντισταθείτε! Προτιμήστε ένα φυσικό χυμό ή λίγα φρούτα, γιατί το καλοκαίρι είναι προ των πυλών! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]