Άγριες φράουλες

fraoules
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Σαμπάνια και φράουλα σερβίρουν οι ερωτευμένοι, θέλοντας να δημιουργήσουν στο αντικείμενο του πόθου τους, διέγερση και να του χαρίσουν μια απόλαυση βγαλμένη από σκηνικό ταινίας.

Εκτός από πεντανόστιμο φρούτο, οι φράουλες είναι τροφή-φάρμακο. Παλιότερα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο φρούτο για την  παρασκευή φαρμάκων για τη διάρροια, χωνευτικών, λοσιόν για το δέρμα, επιθεμάτων για τα εγκαύματα, ενώ είχαν ανακαλύψει πως ο χυμός της φράουλας λευκαίνει τα δόντια και τη χρησιμοποιούσαν μ’ αυτό τον τρόπο.

Οι ευεργετικές της ιδιότητες

Η φράουλα ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από  ρευματισμούς και χολή. Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων και βοηθά όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα. Είναι ακόμη από τα φρούτα που βοηθούν στην εξισορρόπηση των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης. Βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Ώρα για detox!

Έχει καθαρτική, αιμοστατική, διουρητική και μαλακτική δράση και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, τονώνοντας παράλληλα την επιδερμίδα. Φέρεται να έχει  αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φαινόλες και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο  ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.

Aπό τη Ρώμη με αγάπη

Το επιστημονικό όνομα της φράουλας, fragsris chiloensis έχει Λατινικές ρίζες, αν και οι Ρωμαίοι δεν καλλιεργούσαν τις φράουλες. Η καλλιέργεια της ξεκίνησε κατά το Μεσαίωνα στις Άλπεις και οι πρώτες μεγάλες φράουλες δημιουργήθηκαν έναν αιώνα αργότερα χάριν σ’ ένα φυτό που έφερε από τη Χιλή ο αξιωματικός του ναυτικού, Φρεζιέ..

Παγωτό Φράουλα

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Δε νομίζω! Η συγκεκριμένη συνταγή που το clickatlife.gr σας προτείνει είναι εύκολη, νόστιμη και θα σας συνοδεύσει πολλές ανοιξιάτικες βραδιές στη βεράντα σας.

Υλικά:

500 γρ.φράουλες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος για να πήξει.

Λιώστε τις φράουλες στο μπλέντερ, με την άχνη και το χυμό λεμόνι.

Βάλτε το μίγμα σας στο ψυγείο για μια ώρα και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα ανακατεύοντας καλά!

Βάλτε το μίγμα στη στην κατάψυξη. Το χτυπάτε κάθε δύο ώρες στο μίξερ. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Καλή σας απόλαυση!

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]