10 τροφές για να μείνετε νέα για πάντα

gunaika-ston-kathrefti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2014

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποια είναι η πιο ωραία;» Aν εντάξετε στη διατροφή σας τις τροφές που το clickatlife.gr σας προτείνει, δεν θα ανησυχείτε. Απλώς θα χαμογελάτε, όταν οι φίλες σας θα αναρωτιούνται, ποιο είναι το μυστικό σας!

Σταφύλια

Eίναι μια υπερ-τροφή που αποτελεί καλή πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο. Αυτά τους προσδίδουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν στη μακροζωία.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά, ως ένα σνακ που δεν παχαίνει.  Και το σημαντικότερο; Έχουν αντιγηραντικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μούρα

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχουν προλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Με αυτό τον τρόπο επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης. Ακόμη έχει αποδειχθεί ότι τα μούρα μειώνουν τα κύτταρα λίπους της κοιλιάς.

Μπρόκολο

Είναι μια υπερτροφή που βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει, και να αξιοποιήσει καλύτερα τα συστατικά που λαμβάνει από τις τροφές. Επίσης έχει αποτοξινωτική δράση, δηλαδή εμποδίζει τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό, καθώς και την αποθήκευση λίπους. Περιέχει βιταμίνες ( Β2, Β3, Β5, C, Βήτα καροτίνη), φολικό οξύ, ίνες, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα, τις ρυτίδες κάνει πέρα. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το εκχύλισμα του μήλου δρουν «σβήνοντας» τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την γενικότερη φθορά του οργανισμού και τις ασθένειες που συνοδεύουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Φυστικοβούτυρο

Έχει μονοακόρεστα λίπαρα, όπως το αβοκάντο και έχει την τάση να βοηθάει πολύ στην δημιουργία ενός επίπεδου στομαχιού. Δοκιμάστε το και θα δείτε άμεσα τη διαφορά στο δέρμα σας, που θα λάμπει.

Χυμός κεράσι

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι ένα φυσικό μυοτονωτικό και βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί στους μυς έπειτα από σωματική άσκηση. Αυξάνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού και έχει  αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις.

Κρεμμύδι

Μπορεί κάποιοι να μην ανέχεστε τη μυρωδιά του, όμως το κρεμμυδάκι είναι ευεργετικό για το δέρμα και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Γνωρίζατε ότι ο χυμός του κρεμμυδιού ανακατεμένος με λάδι ελιάς ή μέλι, θεωρείται η καλύτερη θεραπεία για την ακμή; Έρευνες Ρώσων γιατρών, αποδεικνύουν πως αν καταναλώνετε ένα ωμό κρεμμύδι κάθε μέρα, μασώντας το καλά, προστατεύετε τα δόντια σας από μια σειρά παθήσεων, που σχετίζονται με την κακή υγιεινή του στόματος.

Σπανάκι

Αποτελεί  μια σούπερ τροφή, που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε. Οι θαυματουργές ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Γκουάβα
Είναι το φρούτο με την περισσότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Συνδυάζει ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες αποκαθιστώντας τη λεία όψη της επιδερμίδας. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προλαμβάνει τις  μολύνσεις της επιδερμίδας.

Πιπερόριζα

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι εμποδίζει τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα και βοηθάει πολύ την επιδερμίδα να είναι και να φαίνεται νεανική και ανανεωμένη!


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]