5 υγιεινές τροφές, που περιέχουν περισσότερα λιπαρά από ένα donut

donut
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2014

Όσο και να σας κάνει εντύπωση δεν πρέπει να τις αποφεύγετε, ούτε να τις σνομπάρετε. Αντιθέτως σας βοηθούν να χάσετε κιλά και προσφέρουν βιταμίνες και ενέργεια, για να μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε δύσκολες συνθήκες.

Mπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να πιστεύουν πως τα λιπαρά είναι κάτι κακό, όμως δεν είναι έτσι! Σας δίνουν ενέργεια και δημιουργούν αίσθημα πληρότητας. Ποιες είναι οι τροφές που περιέχουν περισσότερα  λιπαρά από ένα donut,  κι όμως πρέπει να τρώτε;

Αβοκάντο

Μισό αβοκάντο περιέχει 15 γραμμάρια λιπαρών. Παρ’ όλα αυτά οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Μια  μελέτη από επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Loma Linda, της Καλιφόρνια, στην οποία συμμετείχαν 26  υπέρβαροι ενήλικες ηλικίας 25-65 ετών,απέδειξε πως βοηθά στο να χάσεις κιλά.

Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε, άλλοτε να τρώνε το μεσημεριανό τους σκέτο και άλλοτε να  προσθέτουν σ' αυτό μισό φρέσκο αβοκάντο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσθήκη αβοκάντο αυξάνει κατά 23%  το αίσθημα κορεσμού και μειώνει κατά 28% την πιθανότητα να τσιμπολογήσουμε μέσα στις επόμενες πέντε ώρες.

Φυστικοβούτυρο

Δύο κουταλιές από αυτή τη πεντανόστιμη τροφή περιέχουν 16 γραμμάρια λιπαρών. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Το φυστικοβούτυρο θεωρείται από τους ειδικούς, ότι βελτιώνει την καύση του λίπους, συμβάλλει στη συσσώρευση της μυϊκής μάζας και βοηθά στην καρδιαγγειακή υγεία. Βέβαια με 100 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Καρύδα

Μια ουγγιά αποξηραμένης καρύδας περιέχει 18 γραμμάρια. Είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός με το γιαούρτι σας. Γνωρίζατε ότι σας βοηθάει να χάσετε κιλά;Το συστατικό που ίσως κάνει τη διαφορά είναι το λίπος της καρύδας, το οποίο, παρότι περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, μεταβολίζεται πιο γρήγορα από τον οργανισμό.

Αυγά

Τρία μεγάλα αυγά περιέχουν 14 γραμμάρια λιπαρών και είναι το ιδανικό πρωινό για να πάρετε τα πάνω σας. αποτελεί τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχoυν ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Ελιές

12 ελιές περιέχουν 15 γραμμάρια λιπαρών. Η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά τους προέρχεται από τις πολυφαινόλες, οι οποίες παρουσιάζουν δράση κατά του καρκίνου και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι βιταμίνες A, D, E και Κ βοηθούν στην ανάπτυξη των οστών στα παιδιά και τους ενήλικες.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]