Ποιες 6 κακές συνήθειες «σαμποτάρουν» την ομορφιά μας;

gunaika-grafeio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΙΟΥ 2014

Υπάρχουν αναμφισβήτητα καθημερινές μας συνήθειες που σαμποτάρουν την εξωτερική αλλά και την εσωτερική μας ομορφιά. Δείτε ποιες είναι αυτές και αλλάξτε τις!

Θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κάποια βασικά λάθη που μπορεί να είναι λόγω κούρασης ή λόγω συνθηκών ή απλά λόγω συνήθειας.

1. Κοιμάστε με τη μάσκαρα;

Σίγουρα οι συνθήκες κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολες όμως το να αφαιρείται όλο το makeup από το πρόσωπο είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα. Όταν κοιμάστε με το makeup το μόνο που κάνετε είναι να μην αφήνετε το δέρμα σας να αναπνέει σωστά και πιθανότατα την επόμενη μέρα να ξυπνήσετε είτε με ερεθισμένο δέρμα, είτε με κάποιο σπυράκι. Όταν γυρνάτε σπίτι σας, καλό είναι, να ξεβάφεστε και να καθαρίζετε το δέρμα σας. Έτσι, το δέρμα αναζωογονείται και το νιώθετε φρέσκο, λαμπερό. Παράλληλα όμως, καθαρίζει από τους ρύπους που έχει μαζέψει από το περιβάλλον και αναπνέει σωστά.

2. Ή μήπως δεν κοιμάστε όσο πρέπει;

Χωρίς την σωστή ποσότητα ύπνου, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί με μαύρους κύκλους και αφυδατωμένο δέρμα. Ο ύπνος βοηθάει στην ξεκούραση του οργανισμού και παράλληλα στην ξεκούραση του δέρματος και των κυττάρων. Γι αυτό μην αμελείτε την ξεκούρασή σας. Στην περίπτωση όμως, που βρίσκεστε σε μια περίοδο που τρέχετε σε χίλια δύο πράγματα και δεν έχετε χρόνο για πολύ ύπνο ίσως κάποιες δερματικές θεραπείες αναζωογόνησης προσώπου να σας βοηθήσουν και να δώσουν στο δέρμα σας απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται.

3. Ξεχάσατε κάτι; Ναι στο αντηλιακό, αναφερόμαστε…

Όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα αναπόφευκτα γερνάει. Ο ήλιος είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στην πρόωρη γήρανσή του. Οι πολλές ώρες ηλιοθεραπείας το καλοκαίρι ή η απλή έκθεση στον ήλιο, μια χειμωνιάτικη ημέρα χωρίς αντηλιακό μπορεί να γίνει η αιτία που το δέρμα σας γερνάει γρηγορότερα. Επίσης, ένα άλλο σημάδι από την κακή έκθεσή σας είναι οι κηλίδες και οι πανάδες που μπορεί να εμφανίσετε μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Μην αμελείτε να προστατεύετε το δέρμα σας βάζοντας αντηλιακό.

4. Και από διατροφή, πώς πάμε;

Μέσα από τις τροφές όπως είναι γνωστό, ο οργανισμός λαμβάνει απαραίτητα στοιχεία τα οποία χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν λαμβάνονται τότε υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στον οργανισμό, που σας ειδοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά...Για παράδειγμα, εάν δεν πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας το σώμα αφυδατώνεται και ξηραίνεται με αποτέλεσμα να «σπάει» και να γερνάει πιο εύκολα. Η καλή διατροφή πρέπει να είναι σύμμαχος για να είστε αλλά και, το βασικότερο, να νιώθετε καλά και όμορφες!

5. Πάλι «χιονίσατε» το πιάτο σας;

Δυστυχώς το αλάτι νοστιμεύει το φαγητό… αυτό όμως που δεν κάνει είναι να μικραίνει την κοιλιά μας, αντίθετα μάλιστα προκαλεί κατακράτηση υγρών και συνήθως πρήζει. Ακόμη εξαιτίας του αλατιού, μπορεί να εμφανιστούν σακούλες κάτω από τα μάτια ή να αφυδατωθεί το σώμα. Η υπερβολική λήψη αλατιού μας κάνει να δείχνουμε-και να νιώθουμε-διαρκώς κουρασμένοι.

6. Μήπως ήρθε η ώρα να κόψετε το κάπνισμα;

Επιβαρύνει την υγεία σας, αλλά επιβαρύνει και την ομορφιά σας. Ο καπνός του τσιγάρου κιτρινίζει τα δόντια σας, γερνάει το δέρμα και μειώνει βασικές σας αισθήσεις, όπως την όσφρηση και τη γεύση. Ακόμη, γερνάει τα κύτταρα του σώματός σας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να έχετε ένα ωραίο, φρέσκο και λαμπερό δέρμα. Αυτές και άλλες πολλές καθημερινές μας συνήθειες σαμποτάρουν την εξωτερική αλλά και την εσωτερική μας ομορφιά. Όλα είναι θέμα συνήθειας, έτσι όπως αρχίσαμε να τις κάνουμε, αλλά λίγο πιο δύσκολα, μπορούμε να τις σταματήσουμε.

 Είναι μία προσωπική απόφαση, την οποία ο κάθε άνθρωπος παίρνει μόνος του και δεν λέω να σταματήσουμε να μην κάνουμε ούτε μία «αταξία» αλλά αυτή η αταξία να μην είναι ενταγμένη στην καθημερινότητα.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος

www.narcissusangelidis.gr