Φάτε Sushi για μακροζωία

sushi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2014

Θέλετε να φτάσετε τα εκατό και δεν ξέρετε πώς; Το clickatlife.gr σας προτείνει κάποιες μαγικές τροφές, που θα σας χαρίσουν νεότητα, ενέργεια και επιπλέον χρόνια ζωής. Αρκεί να τις προσθέσετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο!

Γνωρίζατε ότι το σούσι, που είναι μάλιστα της μόδας είναι η συνταγή της μακροζωίας; Το ίδιο ισχύει για το πράσινο τσάι, και τα λαχανικά που σας χαρίζουν χρόνια και νεανική επιδερμίδα.
 

Πιάστε τα chop sticks

Το γραφείο Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) έκανε μια έρευνα με δείγμα γυναίκες από  21 χώρες και ανακάλυψε πως οι Γιαπωνέζες ζουν περισσότερο και έχουν μέσο όρο ζωής μέχρι τα 87. Αντίθετα οι Αγγλίδες έχουν μέσο όρο ζωής τα 83, οι Αμερικάνες τα 81.

Γιατί όμως οι Γιαπωνέζες ζουν παραπάνω; Άγγλοι ερευνητές ανακάλυψαν πως η μακροζωία σχετίζεται με τη διατροφική τους κουλτούρα. Με άλλα λόγια, σκεφτείτε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στα γευματά σας, βρείτε ένα πράσινο τσάι που σας αρέσει και τιμήστε το και μάθετε να φτιάχνετε σούσι..
Αν θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια και να είστε υγιείς, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε αμέσως τις διατροφικές σας συνήθειες και να υιοθετήσετε το ιαπωνικό διαιτητικό μοντέλο!

Πείτε «ναι» στο nigiri

Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών μπορούν να μειώσουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ανακάλυψαν ότι, οι μεσήλικες άντρες που ζουν στην Ιαπωνία, εμφανίζουν λιγότερη ασβέστωση  των στεφανιαίων αρτηριών από ότι οι μεσήλικες λευκοί άνδρες που ζουν στις ΗΠΑ.Συνέδεσαν μάλιστα τη μακροζωία με το ότι οι Ιάπωνες καταναλώνουν πολύ περισσότερα ψάρια και κυρίως με τη μορφή του σούσι.

Τι τρώει η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου;

Η Μισάο Οκάουα, ζει στην Ιαπωνία και έφτασε τα 116 τρώγωντας σούσι και ζαχαρωτά. Η ίδια  έχει δηλώσει πως το μυστικό της μακροζωίας της είναι η καλή διατροφή με πολύ σούσι και οι οκτώ ώρες ύπνου ημερησίως. Με λίγα λόγια ρίξτε το στον ύπνο και πείτε «ναι» στο σούσι, αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε πολλά, πολλά χρόνια!

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]