Υγιεινά σπιτικά μεζεδάκια για το Μουντιάλ

mountial
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή να βρεθείτε με τους κολλητούς σας και να δείτε μπάλα, χωρίς τις αγαπημένες σας κοντά και με παρέα νόστιμα μεζεδάκια. Ξεχάστε το τρίπτυχο «πίτσα μπύρα, ομαδάρα». Μπορείτε να περάσετε ακόμη καλύτερα με υγιεινούς πεντανόστιμους μεζέδες, που σας προτείνουμε στο clickatlife.gr

Aυγά βραστά με σκορδάκι

Είναι νοστιμότατος μεζές και πολύ υγιεινός, ενώ παράλληλα περιέχει λίγες θερμίδες. Ο κρόκος περιέχει περίπου το 80% των θερμίδων και σχεδόν όλα τα λίπη που υπάρχουν στο αυγό. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α, D, Ε και Κ και μέταλλα όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και ο φώσφορος. The ασπράδι του αυγού περιέχει κυρίως νερό και πρωτεΐνες.


Κάντε το μόνοι σας!

Βράζουμε δέκα αυγά σφικτά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια το καθένα.  Χτυπάμε οκτώ σκελίδες σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να λιώσουν.  Αραιώνουμε το σκόρδο με λίγο ξύδι και το ρίχνουμε πάνω στα αυγά με ένα κουταλάκι. Ρίχνουμε και ½ κουταλάκι ελαιόλαδο σε κάθε κομμάτι αυγού και ιδού μια νοστιμιά, απ’ τις λίγες!


Κεφτέδες τόνου για το μουντιάλ

Η περιεκτικότητα του τόνου σε πρωτεΐνες είναι υψηλής βιολογικής αξίας, επειδή περιέχει όλα τα αμινοξέα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού και για την αποκατάσταση και τη συνεχή αναδόμηση των ιστών. Για να σας βάλουν οι κολλητοί σας άριστα με τόνο σας προτείνουμε τη συγκεκριμένη συνταγή ανεπιφύλακτα! Tα υλικά είναι λίγα και οικονομικά. Θα χρειαστείτε μια κονσέρβα τόνου, μισή φραντζόλα ψωμί, ένα κρεμμύδι,Τόνος - 1 κονσέρβα λαδιού , 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκι, 1 σφηνάκι ούζο, λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγο καλαμποκέλαιο  για το τηγάνισμα

Κάντε το μόνοι σας!

Η διαδικασία είναι πανεύκολη: Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε πολύ καλά. Το ανακατεύουμε με τον τόνο που έχουμε στραγγίξει, με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ούζο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μετά πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια (κεφτεδάκια), αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Πατατοσαλάτα


Ιδανική λύση για να χορτάσετε και να μην έχετε παρέα αυτό το καλοκαίρι το αντιαισθητικό σωσίβιο. Τα 100 γραμμάρια  έχουν μόνο 115 θερμίδες Από τα πιο νόστιμα φαγητά, που αξίζει να σερβίρετε-σε διάφορες παραλλαγές-στους καλεσμένους σας, Βράστε τις πατατούλες σας και μη βάλετε πάνω μαγιονέζα αλλά λίγο λάδι και προσθέστε ανάλογα ό,τι άλλο σας αρέσει. Ένας ωραίος συνδυασμός είναι με ελιές, πιπεριά και ρίγανη. Μιαμ!


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]