7 τροφές, για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι

rutides-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2014

Οι Αρχαίοι υποστήριζαν πως «νους υγιής εν σώματι υγιή» και δεν είχαν άδικο. Με τις 7 τροφές που σας προτείνουμε στο clickatlife.gr θα νιώσετε και θα μοιάζετε σαν να μπήκατε στη μηχανή του χρόνου.

Μπρόκολο

H συγκεκριμένη υπερτροφή  βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει, και να αξιοποιήσει καλύτερα τα συστατικά που λαμβάνει από τις τροφές. Επίσης έχει αποτοξινωτική δράση, δηλαδή εμποδίζει τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό, καθώς και την αποθήκευση λίπους. Περιέχει βιταμίνες ( Β2, Β3, Β5, C, Βήτα καροτίνη), φολικό οξύ, ίνες, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο.


Σπανάκι

Άλλη μια σούπερ τροφή, που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε. Οι θαυματουργές ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Διασφαλίζει την καλή υγεία των οστών ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μαλλιά.

Κακάο

Μπορεί να έχει τη φήμη ότι παχαίνει όμως η αλήθεια είναι πως περιέχει φλαβονοειδή, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά της φύσης. Δρα κατά του καρκίνου και προστατεύει από καρδιοπάθειες και αρτηριακή πίεση. Το κακάο σταματά τη δράση των ελεύθερων ριζών και αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο αντιγήρανσης.

Πορτοκάλι

Είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο και παράλληλα ένα μέτριο πορτοκάλι έχει μόλις 65 θερμίδες. Ιδανικό για μια υγιεινή διατροφή, που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. ‘Εχει  υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έτσι να τρώμε λιγότερο.Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν τα σημάδια της γήρανσης.
 

Ψάρι

Ένα συστατικό του ελαίου ψαριών, το EPA, έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα μας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ρυθμίζει την παραγωγή ελαίου που ενυδατώνει το δέρμα. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η προστασία αυτή βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου του δέρματος, το οποίο με τη σειρά του προλαμβάνει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση.

Σταφύλια

Εκτός από πεντανόστιμο φρούτο, αποτελεί καλή πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο. Αυτά τους προσδίδουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν στη μακροζωία. Έχουν περιεκτικότητα 80-85% σε νερό, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά, ως ένα σνακ που δεν παχαίνει. Το νερό και οι φυτικές ίνες, βοηθούν επίσης στη χρόνια δυσκοιλιότητα. Έχουν τέλος  αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Κρεμμύδι

Μπορεί κάποιοι να μην ανέχεστε τη μυρωδιά του, όμως το κρεμμυδάκι είναι ευεργετικό για το δέρμα και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Γνωρίζατε ότι ο χυμός του κρεμμυδιού ανακατεμένος με λάδι ελιάς ή μέλι, λέγεται ότι είναι η καλύτερη θεραπεία για την ακμή.

 
Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]