Λάδι και μέλι, η ελληνική απάντηση την κρίση

ladi
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2014

Το λάδι και το μέλι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Ένα νέο άρθρο του εξυμνεί τα ελληνικά προϊόντα και αναφέρει μάλιστα πως μπορεί να σώσουν την χώρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καλεί κατασκευαστές των παραδοσιακών τροφίμων και ποτών, από τους παραγωγούς αυγοτάραχου, μέχρι τους μελισσοκόμους να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στη μεταμόρφωση της χώρας σε μία οικονομία εξαγωγών.

«Η Ελλάδα, η οποία είδε τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 0,2% το 2013, χρειάζεται εταιρείες  τροφίμων και ποτών για να "προφτάσει" βιομηχανίες, όπως των καυσίμων και να κάνει περισσότερα για να βγει η χώρα από την εξαετή ύφεση» δήλωσε ο κ. Σαμαράς στους εκπροσώπους των παραγωγών της Λέσβου πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα πάντα με  το δημοσίευμα.

Μάλιστα το Bloomberg  αναφέρεται σε στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, σημειώνοντας πως  οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως φαγητά, ποτά και έλαια, αυξήθηκαν κατά 3,5%. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μερικοί παραγωγοί, όπως ελαιοπαραγωγοί αλλά και η εταιρεία Gaea , η οποία παράγει κόκκινο πιπέρι, άρχισαν να δουλεύουν έχοντας στο μυαλό τους μόνο το εξωτερικό.Ο υπεύθυνος της Gaea αναφέρει ότι ο πρώτος πελάτης της εταιρείας ήταν μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, η οποία τώρα απορροφά το 82% των πωλήσεων της εκτός Ελλάδας. Σήμερα όμως, στέλνει τα προϊόντα της σε άλλες 26 χώρες.