10 μεζέδες, για να συνοδεύσετε τη μπύρα σας

mpures
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά στη ζωή σας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και είναι η πιο ωραία εποχή για να αράξετε με καλή παρέα στο μπαλκονάκι σας, με μπύρα και καλή παρέα. Το clickatlife.gr σας προτείνει τα πιο νόστιμα μεζεδάκια, που θα συνοδεύσουν τη παγωμένη μπύρα σας, με τον καλύτερο τρόπο!

Χούμους

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου μεζεδάκια. Πρόκειται για ιδανική επιλογή για ζεστές βραδιές και είναι ένα εξαιρετικό μεζεδάκι. Έχει βάση τα ρεβύθια και συμβουλή μου είναι να προσθέσετε αρκετό λεμόνι. Συνοδεύστε το με κριτσίνια ή ροδέλες λαχανικών και θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας.

Γεμιστά μανιτάρια

Μπορείτε να τα γεμίσετε με λαχανικά και μυρωδικά ή με τυριά. Είναι ένας γευστικότατος μεζές που συνοδεύεται με  μπίρα και καλή παρέα! Είναι εύκολο γρήγορο και οικονομικό μα πάνω απ'όλα νοστιμότατο!

Πατατοκεφτέδες με άνηθο

Οι φίλοι μου πάντα μου ζητάνε να τους τα φτιάξω, για να συνοδεύσουν τη μπύρα τους. Είναι ενας δροσερός, χορταστικός, οικονομικός και πανεύκολος μεζές, που θα χορτάσει τους καλεσμένους σας και σίγουρα θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Κεφτεδάκια

Φτιάξτε αφράτα κεφτεδάκια και όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλα τους. Είναι το απόλυτο συνοδευτικό για μπύρα. Μόνο φροντίστε να φτιάξετε αρκετά, γιατί είναι τα πρώτα που εξαφανίζονται.

Σαλάτες με ζυμαρικά

Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Και θα δώσετε μια ανάλαφρη νότα στο τραπέζι σας και παράλληλα βάζοντας ζυμαρικά στη σαλάτα την κάνετε ακόμη πιο γευστική και χορταστική. Σας προτείνουμε για να μην εκτιναχθούν οι θερμίδες στα ύψη, να προτιμήσετε μια απλή βινεγκρέτ ή σάλτσα γιαούρτι, αντί για μαγιονέζα και κέτσαπ.

Onion Rings

Είναι ένα πικάντικο και πεντανόστιμο ορεκτικό που θα δώσει μια spicy πινελιά στη βραδιά! Κάνει άλλωστε καλό στο δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ενισχύει τη σεξουαλική σας ζωή, οπότε βουρ στο κρεμμύδι!

Πίτσα

Ότι πρέπει για να πουν οι παλιόφιλοί σας «Πίτσα, μπίρα, ομαδάρα». Φτιάξτε τη μόνοι σας με φρέσκια ντομάτα και ό,τι έχετε στο ψυγείο και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις!

Γαρίδες με σκόρδο

Έχουν λίγες θερμίδες, πολλές βιταμίνες και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση. Φτιάξτε μια πανεύκολη συνταγή με σκόρδο και θα νιώσετε σαν να είστε σε μπυραρία, με gourmet προσανατολισμό!

Λουκάνικα

Δοκιμάστε τα ψιλοκομμένα και σοταρισμένα μαζί με λίγο τυρί της αρεσκείας μας και φυλλαράκια ρόκας και θα μας θυμηθείτε. Το απόλυτα «αρσενικό» μεζεδάκι για το τραπέζι σας, για να ικανοποιηθούν οι κρεατοφάγοι της παρέας.

Σουβλάκια
Προτιμήστε τα με κοτόπουλο-για να μην βαρυστομαχιάσετε-  και ανάμεικτα λαχανικά. Με λίγο ελαιόλαδο, μυρωδικά φρέσκα ή αποξηραμένα, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι, θα πει η παρέα: Ζήτω το καλοκαίρι!


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]