Τα καλά του να κοιμάστε νωρίς...

upnos
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε ότι μόνο οι ηλικιωμένοι κοιμούνται νωρίς, θα πρέπει να διαβάσετε καλά τα θετικά του να κοιμάστε πριν τις δώδεκα και όταν δείτε ότι θα στρώσει το δέρμα σας, θα δείχνετε νεότεροι και θα έχετε περισσότερη ενέργεια, θα καταλάβετε πως οι ηλικιωμένοι κοιμούνται νωρίς, γιατί ξερουν καλύτερα από τους νέους!

Τώρα όμως και διαβάζοντας τα παρακάτω θα μάθετε κι εσείς και θα αποφεύγετε να κοιμάστε μετά τις 02.00 ταλαιπωρώντας έτσι, επιδερμίδα και σώμα. Άλλωστε, τα έχουμε ξαναπεί: φροντίστε τώρα το σώμα σας για να σας φροντίσει αυτό αργότερα. Εν ολίγοις, ακολουθούν τα καλά του να κοιμάστε... με τις κότες:

1. Έχετε περισσότερη ενέργεια

Εάν θέλετε να αυξήσετε την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά σας τότε η πρώτη σας κίνηση θα είναι να πέσετε για ύπνο νωρίς. Βάλτε σαν αρχικό σας στόχο να κοιμηθείτε πριν τις 12, αλλα όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Όταν έχετε κοιμηθεί επαρκώς, το σώμα σας έχει λάβει την ξεκούραση που χρειάζεται και ξυπνάτε με ενέργεια που διατηρείται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

2. Ομορφαίνετε

Ο ύπνος ομορφιάς που κάνουν οι πριγκίπισσες στα παραμύθια, δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα. Ο ύπνος είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμος για την επιδερμίδα σας, καθώς όσο εσείς κοιμάστε, το δέρμα σας δουλεύει σκληρά και αναζωογονείται, για να ξυπνήσετε εσείς την επόμενη μέρα, ακόμα πιο όμορφοι!

3. Κοιμάστε νωρίς, ξυπνάτε νωρίς

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά πάντα χρίζει υπενθύμισης. Όσο πιο νωρίς πέφτετε για ύπνο, τόσο πιο νωρίς και πιο εύκολα θα σηκωθείτε το πρωί. Μια κοινή αιτία που δεν προλαβαίνουμε τις δουλειές μας, δεν είναι ο λίγος χρόνος που έχουμε στη διαθεσή μας, αλλά η κακή διαχείρισή αυτού του χρόνου. Ξυπνήστε νωρίς, κάντε πρόγραμμα και ως δια μαγείας, όλα θα χωρέσουν στο 24ωρο.

4. Έχετε καλή διάθεση

Στους περισσότερους το πρωινό ξύπνημα είναι επαρκής λόγος για κακή διάθεση και μούτρα. Κάποιοι άλλοι όμως τα καταφέρνουν και ξυπνούν με ένα χαμόγελο και διάθεση για την ημέρα που απλώνεται μπροστά τους. Οι διαφορά των δυο τύπων ανθρώπου, είναι πως ο πρώτος κοιμήθηκε πολύ αργά και ο δεύτερος κοιμήθηκε μάλλον νωρίς. Αφού το ξέρετε ότι έχετε πρωινό ξύπνημα, μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας και πέστε για ύπνο, τουλάχιστον πριν τις 12 και θα ξυπνήσετε με καλύτερη διάθεση ή έστω δεν θα έχετε διάθεση για γκρίνια.

5. Ελέγχετε καλύτερα το βάρος σας

Εάν κάνετε γυμναστική και δίαιτα, αλλά αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην απώλεια βάρους, τότε ίσως παίζει ρόλο η ποιότητα και ποσότητα του ύπνου σας. Ο κακός ύπνος προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ όσο περισσότερο μένετε ξύπνιοι, τόσο περισσότερη πείνα νιώθετε και άλλο τόσο περισσότερο καταναλώνετε περιττές θερμίδες.

6. Επιβραδύνετε το γήρας

Ο κακός ύπνος, προκαλεί ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια. Φροντίστε λοιπόν την υγεία του δέρματός σας, αφού κανείς δεν θέλει να φαίνεται μεγαλύτερος από την ηλικία του και στρώστε επιδερμίδα, φροντίζοντας να κοιμάστε νωρίς και ποιοτικά.

7. Αποτρέπει τις ασθένειες

Ο ύπνος από νωρίς, αποτρέπει την παχυσαρκία, την υψηλή πίεση, τους πονοκεφάλους, την κόπωση και την έλλειψη συγκέντρωσης. Εκτός αυτών και εξίσου σημαντικό είναι το πλεονέκτημα που δίνετε στο συκώτι σας που δεν θα χρειάζεται να κάνει υπερωρίες. Ο καλός και επαρκής ύπνος, ενισχύει λοιπόν την υγεία σας, την αποδοτικότητά σας και σας χαρίζει χρόνια. Κάντε συνήθεια τις απογευματινές βόλτες με τους φίλους και φορέστε τις πυτζάμες σας όσο τον δυνατόν πιο νωρίς.