6 μαγικές τροφές που θα σας ξεφουσκώσουν

salata-aporia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το παρακάνετε όλη τη χρονιά με το φαγητό και τώρα με τρόμο αντικρίζετε τη κοιλιά σας στο καθρέφτη. Εφιάλτης! Είστε φουσκωμένοι σαν να έχετε καταπιεί μπαλόνι. Το clickatllife.gr σας προτείνει 6 τροφές που θα σας βοηθήσουν πολύ να ξεφουσκώσετε και που κάνουν καλό στη γραμμή σας.

Σέλινο

Είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα. Το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας και δίνει νοστιμιά. Γνωρίζατε ότι εκτός από πολλές βιταμίνες, έχει διουρητική δράση, με αποτέλεσμα να νιώθετε άμεσα ότι έχετε ξεφουσκώσει; Eίναι σύμμαχος σας στο αδυνάτισμα και αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Χυμός πορτοκαλιού

Τα φλαβονοειδή, οι ενώσεις που βρίσκονται στο φυσικό χυμό πορτοκαλιού, μπορεί να αντισταθμίσουν τις βλαβερές για την καρδιά συνέπειες ενός πλούσιου σε θερμίδες και λίπη γεύματος, σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 στο American Journal of Clinical Nutrition. Στη μελέτη, τα άτομα που έπιναν χυμό πορτοκαλιού, με ένα πρωινό πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες (51 γραμμάρια λίπους, 900 θερμίδες), είχαν χαμηλότερα επίπεδα επιβλαβών ελεύθερων ριζών και άλλων δεικτών φλεγμονής που σχετίζονται με την καρδιακή νόσο, σε σχέση με τους συμμετέχοντες που έπιναν νερό και έτρωγαν το ίδιο πρωινό.
 

Φρούτα

Είναι φάρμακο για τον οργανισμό σας και σας βοηθούν να ξεφουσκώσετε. Προτιμήστε  πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα, όπως τα μούρα, τα σταφύλια, τα ακτινίδια και τα κεράσια που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των βλαβερών ελεύθερων ριζών που εμφανίζονται μετά από ένα γεύμα. Πάντα να προτιμάτε τα φρούτα εποχής, ο Ιούνιος έχει πολλά και πεντανόστιμα!

Ξύδι

Μια κουταλιά της σούπας  με το γεύμα σας μπορεί να μετριάσει τη βλάβη στο σάκχαρο του αίματος που προκαλείται μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες. Για τους περισσότερους από εμάς, η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, προκαλεί  εξίσου ραγδαία πτώση, η οποία αυξάνει την όρεξη.

Κρασί

Τα αντιοξειδωτικά  που περιέχονται στο κόκκινο κρασί, θα σας κάνουν να πιείτε ένα ποτηράκι! Γνωρίζατε πως μπορεί να μειώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αποτελώντας ασπίδα προστασίας για  τις καρδιακές παθήσεις. Μαγειρέψτε με κόκκινο κρασί ή απολαύστε ένα ποτήρι με το δείπνο σας. Αλλά θυμηθείτε: το «κλειδί» είναι το μέτρο.

Μπαχαρικά

Κάτι ξέρουν οι Πολίτες και τα χρησιμοποιούν στη κουζίνα τους. Βλέπετε τα μπαχαρικά συμβάλουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της υπερφαγίας. Σε μια μελέτη του 2011, στο The Journal of Nutrition, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν φαγητό που περιελάμβανε περίπου 2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά είχαν χαμηλότερα επίπεδα σε τριγλυκερίδια και ινσουλίνη και υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, μετά από ένα γεύμα υψηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε θερμίδες, σε σύγκριση με αυτούς που δεν έβαχαν μπαχαρικά στο φαγητό τους. Οι ερευνητές θεωρούν πως το μείγμα μπαχαρικών  βοηθάει στην επιβράδυνση της απορρόφησης του λίπους.
 

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]