7 λόγοι για να τρώτε πατάτες

patates
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Tις έχουμε συνδέσει με τη παιδική μας ηλικία και με διατροφικές αμαρτίες. Κι όμως οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως τα αγαπημένα γεώμηλα δεν προσθέτουν μόνο γεύση στο μεσημεριανό σας, αλλά έχουν τεράστια διατροφικά οφέλη για τον οργανισμό σας.

Η πατάτα περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης  B6, που βοηθάει πολύ στην πρόληψη των καρδιοπαθειών. Aν και παρεξηγημένη, είναι μια από τις πλουσιότερες τροφές σε μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, άμυλο, και πρωτεΐνες.

Πασπαρτού για καλή υγεία

Είναι μια καλή πηγή  βιταμίνης C και θα σας βοηθήσει να μην αρρωσταίνετε από γρίπη και κρυώματα και παράλληλα να έχετε γερά δόντια και κόκκαλα. Ακόμη ο οργανισμός σας θα παράγει κολλαγόνο, θα έχετε κοινώς καλύτερη επιδερμίδα και θα φαίνεστε πιο νέοι. Τέλος προστατεύει τον οργανισμό σας ενάντια στις τοξίνες, που συνδέονται με τον καρκίνο  και σας βοηθάει να αντεπεξέλθετε στο στρες.

Περιέχει βιταμίνη  D

Πρόκειται για μια βιταμίνη που είναι εξαιρετικά σημαντική για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας θωρακίζει. Παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση σας, σας δίνει ενέργεια, χτίζει γερά κόκκαλα, καρδιά, νεύρα, δέρμα, δόντια και βοηθά τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή σας.

Μια «λαχταριστή» πηγή σιδήρου

Η πατατούλα, η λαχταριστή είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου, αν και δεν είναι γνωστό αυτό στους περισσότερους. Σας προφυλάσσει από το άγχος, βοηθάει το μεταβολισμό σας να λειτουργεί σωστά και ρυθμίζει την παραγωγή λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Φουλ μαγνήσιο

Τρώγοντας πατάτες χαρίζετε στον εαυτό σας μαγνήσιο, που σας βοηθάει στο να παραμένετε ήρεμοι και χαλαροί. Επίσης είναι ό,τι πρέπει για τις αρτηρίες, το αίμα, τους μύες και το νευρικό σας σύστημα.

Πίεση stop!

Τα γεώμηλα είναι μια εξαιρετική πηγή ποτασσίου, έναν από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες, που βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, βοηθάει τις κλειδώσεις σας να χαλαρώσουν, μειώνει το πρήξιμο σε περίπτωση τραυματισμό και βοηθάει στο να ρυθμιστεί σωστά η λειτουργία των νεφρών σας.
 

Είναι γλυκιά η πατάτα

Και μάλιστα με φυσικό τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έτσι αισθάνεστε ταύρος, αφού παίρνετε την ενέργεια που χρειάζεστε, χωρίς να καταναλώσετε ζάχαρη. Τα σάκχαρα που περιέχονται στη πατάτα, σιγά σιγά απελευθερώνονται στο αίμα σας και σας βοηθούν να πάρετε την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να συνεχίσετε να τρέχετε όλη μέρα, χωρίς να αισθάνεστε πτώμα.
 

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]