Mαγικές βραδιές στο μπαλκόνι με τις φίλες σας

pizza-margherita
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Τα κορίτσια ξενυχτάνε μ’ ένα μυστικό, στο μπαλκόνι δυο δυό, λέμε στο clickatlife.gr παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι. Καλέστε τις κολλητές σας στο μπαλκονάκι σας και εντυπωσιάστε τις με υγιεινά και πεντανόστιμα πιάτα.

Ξεκινήστε τη βραδιά σας σερβίροντας μια πολύχρωμη σαλάτα ρόκα με κατίκι Δομοκού, τοματίνια  και φρέσκο καλαμπόκι. Το κατίκι Δομοκού είναι ένα ελαφρύ και εύγεστο τυρί. Η  πλούσια γεύση του δένει υπέροχα με  τα γλυκά ντοματίνια και υπάρχει μια απόλυτη ισορροπία σε αυτή τη δροσερή σαλατίτσα που θα κάνει τις κολλητές σας να γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Καλαμπόκι το θαυματουργό

Must για τη σαλατίτσα σας είναι το καλαμπόκι που περιέχει πρωτεΐνη, για να είστε πρώτοι  και καλύτεροι και άλλα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες: H βιταμίνη Β12 και το φολικό οξύ που περιέχονται στο καλαμπόκι, δρουν και στην πρόληψη της αναιμίας η οποία προκαλείται από την έλλειψη αυτών των βιταμινών.

Έχει ακόμη μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, σιδήρου και φώσφορου. Ο φώσφορος είναι απαραίτητος για υγιή οστά. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που έχουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και βιταμίνη C, κρατά την κακή χοληστερίνη σε σταθερά επίπεδα και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος.

Πίτσα αλα ελληνικά

Εντυπωσιάστε την κοριτσοπαρέα με μια πίτσα από τα χεράκια σας. Φτιάξτε τη με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, ελιές Καλαμών και φέτα, δίνοντας της ένα  άρωμα ελληνικό. Μια μεγάλη ντομάτα περιέχει μόνο 33 θερμίδες και για εσάς που προσέχετε την επιδερμίδα σας είναι η ιδανική τροφή, αφού ο χυμός τομάτας είναι γνωστός για την αντηλιακή επίδρασή του.

Φανταστικοί ρεβυθοκεφτέδες

Οι κυρίες της παρέες θα εκτιμήσουν δεόντως τους υπέροχους ρεβοθοκεφτέδες που θα συνοδεύσετε µε σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες.  Μια κούπα ρεβύθια μαγειρεμένα ρεβίθια περιέχει 35 γραμμάρια υδατάνθρακες. Είναι μια τροφή που δεν  περιέχει πολλές θερμίδες, μόνο 210 θερμίδες ανά κούπα. Είναι μία πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, βιταμίνες Α, B1, B2, B6, B12, και νιασίνη..

Σπαράγγια, μια υπετροφή για μυημένους

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να σερβίρετε ως ορεκτικό σπαράγγια με σόγια σως. Μου τη σερβίρανε πρόσφατα και έπαθα τη πλάκα μου. Μάλιστα τα σπαράγγια ενισχύουν τις φλέβες και τις αρτηρίες, συγκρατώντας την πίεση του αίματος. Περιέχουν φολικό οξύ , έχοντας  ηρεμιστικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή του στρες από τον οργανισμό, που οδηγεί στη συσσώρευση του λίπους στο σώμα και στην ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα.

Βραστές Γαρίδες

Το απόλυτα gourmet καλοκαιρινό πιάτο είναι ό,τι πρέπει για τις φίλες σας που προσέχουν τη γραμμή τους, αφού μια μερίδα περιέχει μόνο 180 θερμίδες. Η γαρίδα είναι παρεξηγημένη γιατί συνήθως τη συνοδεύουμε με παχυντικές μαγιονέζες. Στο clickatlife.gr σας προτείνουμε να τη συνοδεύσετε με πράσινη φρέσκια σαλάτα, τσίλι, σόγια, λεμόνι και κολιανδρο.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]