Τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά του Ιουλίου

seksi-frouta-kai-laxanika-fraoula
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει και μας τρελαίνει να εντάξετε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά εποχής, για να τιμήσετε το brazilian σας! To clickatlife.gr σας αποκαλύπτει ποιες τροφές να βάλετε στο καρότσι σας.

Καρπούζι, όπως καλοκαίρι

Είναι νόστιμο και παράλληλα πλούσιο σε λυκοπένιο. Το καρπουζάκι είναι αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά του καρκίνου και στα καρδιακά προβλήματα, καθώς και να ενισχύσει το φυσικό δείκτη προστασίας του δέρματος.

Ντομάτες οι λαχταριστές

Η χωριάτικη είναι το κλασικό καλοκαιρινό πιάτο, που μας χορταίνει τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Είναι πλούσιες σε ένα σημαντικό καροτενοειδές, το λυκοπένιο, το οποίο περιέχεται στην κόκκινη χρωστική ουσία τους και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, καλή πηγή βιταμίνης Ε και νιασίνης και θα σας βοηθήσουν ενάντια στο ερύθημα.

Σύκα σκέτο μέλι

Το συκαλάκι, το χορταστικό περιέχει βιταμίνες Α και Β6 καθώς και θειαμίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει το σώμα να μετατρέψει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια. Είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, που μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις πιο γρήγορα και μπορεί να βοηθήσει στην πέψη.

Δροσερές φράουλες

Η φράουλα ανήκει στις πιο σημαντικές υπερτροφές. Είναι ένα από τα 20 κορυφαία φρούτα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου και καλίου. Μόλις μια μερίδα παρέχει περισσότερη βιταμίνη C και από ένα πορτοκάλι.

Λευκά Ροδάκινα

Νόστιμα, δροσερά και θρεπτικά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Περιέχουν πρωτεΐνες, ζάχαρη, βιταμίνη Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο.

Φτου σκόρδα

Είναι μια από τις καλύτερες τροφές για την υγεία της καρδιάς. Η κατανάλωση σκόρδου εφοδιάζει τον οργανισμό μας με μια χημική ουσία που βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και αυξάνει τη ροή του αίματος.

Βατόμουρα για ενέργεια

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μας προσφέρουν αντιγηραντική δράση. Περιέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, κάλιο, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ και πολλά ακόμη θρεπτικά συστατικά. Γνωρίζατε ότι οι σπόροι από τα βατόμουρα μας παρέχουν πολυακόρεστα λίπη, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς;

Μελιτζάνα η αρωματική

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, προάγει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου μας και προστατεύει την καρδιά, ενώ επίσης προάγει τον αμυντικό μηχανισμό του σώματός μας κατά της επικίνδυνης δράσης των ελευθέρων ριζών.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]