5 τρoφές για να μείνετε συγκεντρωμένοι

fagito
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Υπάρχουν 5 σούπερ τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε συγκεντρωμένοι, ακόμη και σε περιόδους στρες. Το clickatlife.gr σας τα αποκαλύπτει, οπότε αν έχετε απαιτητικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, βουρ στο πιάτο σας!

 
Καφές

Πολλοί φίλοι και γνωστοί μπορεί να σας έχουν πει κατά καιρούς να μείνετε μακριά από την καφεΐνη, κι όμως στους περισσότερους ανθρώπους κάνει θαύματα όσον αφορά τη  συγκέντρωση.  Τα αποτελέσματα, ωστόσο, είναι βραχυπρόθεσμα και αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι χρειάζονται όλο και περισσότερη καφεΐνη. 

Αν δεν θέλετε να «βυθιστείτε» στους καφέδες, θα μπορούσατε να επιλέξετε τσάι.  Το τσάι περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ, αλλά μπορεί να σας ενισχύσει πνευματικά εξίσου καλά.  Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο γνωστά τρόφιμα για να σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι και βρίσκεται επίσης στη σοκολάτα.

Ψάρια

Περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι  εκείνοι που καταναλώνουν  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν  άνοια, εγκεφαλικά επεισόδια και πνευματική εξασθένηση.  Επιπλέον, τα ψάρια βελτιώνουν τη μνήμη σας. Έτσι δεν θα χρειάζεται πια να κάνετε λίστες με τις υποχρεώσεις σας. Να τρώτε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα και θα έχετε μυαλό-ξυράφι!

Υγιεινό πρωινό

Δεν έχει σημασία πόσο απασχολημένοι είστε το πρωί. Προσπαθήστε να τρώτε ένα καλό πρωινό. Προσθέτοντας  στη διατροφή σας κάποιες υπερ-τροφές όπως φρούτα, γαλακτοκομικά και δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες  θα δείτε μεγάλη διαφορά σε επίπεδο συγκέντρωσης. Τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό, μειώνεται η παρόρμηση για τσιμπολόγημα  κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε αξίζει τον κόπο.

Ξηροί καρποί

Είναι γεμάτοι με αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες και θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι για ώρες. Σε μακροχρόνιο επίπεδο, οι ξηροί καρποί θα ενισχύσουν τη νοητική λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Πράσινη σαλάτα

Σε μια κουραστική μέρα, είναι πιο εύκολο να υποκύψετε στο junk food, όμως σας προτείνουμε να προτιμήσετε μια δροσερή πράσινη σαλάτα. Τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε φολικό οξύ, ζωτικής σημασίας για να μείνετε συγκεντρωμένοι για ώρες.. Προσθέστε λίγο τόνο ή μερικούς ξηρούς καρπούς και μόλις φτιάξατε μια σούπερ σαλάτα, που θα σας αναζωογονήσει.