Δροσερά παντζάρια με σάλτσα γιαούρτι

salata-pantzaria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

To clickatlife.gr σας προτείνει μια πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με παντζάρια, που αξίζει να σερβίρετε στις φίλες σας, που προσέχουν τη διατροφή τους. Σίγουρα θα σας ζητήσουν να τους δώσετε τη συγκεκριμένη συνταγή, αφού η συγκεκριμένη σαλάτα ξεχωρίζει για τη νοστιμιά της και το άρωμά της.

Υλικά:

500 γρ. παντζάρια

2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού  μαϊντανός

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας  ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα παντζάρια σας και αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε προσεκτικά, βάλτε τα σε ένα σε λαδωμένο πυρέξ.

Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχει αφαιρέστε  την εξωτερική φλούδα και  κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.

Χτυπήστε  το λαδόξυδο με το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε το μίγμα  με το στραγγιστό γιαούρτι.

Προσθέστε το μαϊντανό, τα παντζάρια, σκεπάστε τα με την σάλτσα και βάλτε τη σαλάτα σας στο ψυγείο για μια ώρα πριν τη σερβίρετε

Καλή σας όρεξη!

Ένα φάρμακο της φύσης

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη, που είναι το αντιοξειδωτικό που χαρίζει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους. Τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής. Θεραπεύουν την οστεοπόρωση, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι ένα φυσικό καθαρτικό και βοηθούν σε προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες. Αξίζει να τα εντάξετε στη διατροφή σας και θα δείτε γρήγορα αποτελέσματα στη γραμμή σας.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]