7 τροφές που αγαπούν οι Ευρωπαίες

kila2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ενδιαφέρονται για τη γραμμή τους, προσέχουν τη διατροφή τους, ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις, πειραματίζονται. Οι Ευρωπαίες έχουν να μάθουν πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου, σε ό,τι αφορά στην υγιεινή διατροφή. Ποιες τροφές έχουν προσθέσει στη διατροφή τους, κάνοντας τη διαφορά;

Ελιές

Ο καρπός της ελιάς είναι πολύ βασικός για τη Μεσογειακή διατροφή.  Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, περιέχουν βιταμίνη καροτενοειδή, και βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Ακόμη περιέχουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο. Είναι πηγή βιταμίνης Α, που βοηθά  στην ανάπτυξη, την αναπαραγωγή και έχει αντικαρκινική δράση ενώ οι τοκοφερόλες που περιέχονται στις ελιές έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ενισχύουν τη λειτουργία του καρδιο-αναπνευστικού συστήματος και προφυλάσσουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Φρούτα και λαχανικά

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει και μας τρελαίνει, από το να εντάξετε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, και άλλα συστατικά. Όσο για τα πράσινα λαχανικά; Eίναι πλούσια σε φολικό οξύ, ζωτικής σημασίας.


Ψάρια

Περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκείνοι που τα καταναλώνουν έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν άνοια, εγκεφαλικά επεισόδια και πνευματική εξασθένηση.  Επιπλέον, τα ψάρια βελτιώνουν τη μνήμη σας, έτσι δεν θα χρειάζεται πια να κάνετε λίστες με τις υποχρεώσεις σας. Να τρώτε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα και θα έχετε μυαλό-ξυράφι.


Καφές

Είναι ο καλύτερος φίλων των Ευρωπαίων, αφού κάνει θαύματα όσον αφορά στη συγκέντρωση. Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο γνωστά τρόφιμα που βοηθάει να μένουμε συγκεντρωμένοι και βρίσκεται επίσης στη σοκολάτα.


Aυγά

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιοτίνη, μια βιταμίνη του συμπλέγματος βιταμινών Β, που προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών και προπάντων συμβάλλει στην υγεία του δέρματος του κρανίου. Έλλειψη σε αυτή τη βιταμίνη μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ευαίσθητα μαλλιά, που φθείρονται εύκολα και φαίνονται άρρωστα και αποδυναμωμένα. Άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιοτίνη είναι τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, ο σολομός, το τυρί με χαμηλά λιπαρά, τα αβοκάντο και τα σιτηρά.

Γιαούρτι

Μαζί με το γάλα είναι δύο τροφές που αποτελούν σημαντικές πηγές ασβεστίου, το οποίο εκτός του ότι δυναμώνει τα οστά, βοηθά και στην ανάπτυξη της τρίχας. Σας βοηθάει να ξεφουσκώσετε, να αποτοξινωθείτε και να αδυνατίσετε.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]