9 λόγοι που απέχετε από το σεξ

zeugari
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ακολουθούν 9 λόγοι που ρίχνουν την ερωτική σας διάθεση, διαταράσσουν τη σεξουαλική σας ζωή και το πως θα τους αντιμετωπίσετε, αφού πρώτα εντοπίσετε, ποιος ταιριάζει στη δική σας περίπτωση.

Η καλή σεξουαλική ζωή δεν είναι πολυτέλεια στη ζωή ενός ατόμου, αλλά κινητήριος δύναμη. Μια αρμονική σχέση συνοδεύεται από την καλή επικοινωνία στο κρεβάτι των συντρόφων και η σωστή επικοινωνία στο κρεβάτι, οδηγεί σε μια αρμονική σχέση.
Τα μεγέθη, λοιπόν, είναι αλληλένδετα, γι’ αυτό, όταν κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τομέα της σχέσης καλό είναι να αναζητάται η λύση και μέσα από τη συζήτηση και τη διάθεση για εξέλιξη να καταλήγει το ζευγάρι, ή το άτομο σε λύσεις που κάνουν το σεξ να θυμίζει περισσότερο απόλαυση, παρά συζυγική υποχρέωση.

Ακολουθούν 9 λόγοι που ρίχνουν την ερωτική σας διάθεση, διαταράσσουν τη σεξουαλική σας ζωή και το πως θα τους αντιμετωπίσετε, αφού πρώτα εντοπίσετε, ποιος ταιριάζει στη δική σας περίπτωση.

Το κρεβάτι σας δεν είναι πια τόσο δελεαστικό
Οι ειδικοί το λένε διαρκώς και επιμένουν, πως το κρεβάτι θα πρέπει να χρησιμοποιείται για δυο μόνο πράγματα και το ένα είναι ο ύπνος. Κάθε φορά που κάνετε δουλειά στο κρεβάτι σας ή βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά στο λαπ-τοπ, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, αποκλίνετε από τον αρχικό προορισμό του κρεβατιού. Πως άλλωστε θα σας πλησιάσει ο σύντροφός σας όταν κρύβεστε πίσω από μια οθόνη, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Προσπαθήστε να αποκλείσετε τη χρήση κάθε είδους τεχνολογίας στην κρεβατοκάμαρα και κάντε το σεξ προτεραιότητα και όχι το Game of Thrones.

Τα αντισυλληπτικά χάπια σας ρίχνουν την ερωτική διάθεση
Μια από τις ειρωνείες της τύχης είναι τα αποτελέσματα που έχουν στην ερωτική σας διάθεση τα αντισυλληπτικά χάπια.
Ο συνηθέστερος λόγος που τα παίρνει μια γυναίκα, είναι η απόλαυση μιας ξένοιαστης ερωτικής ζωής, χωρίς το άγχος της εγκυμοσύνης, αλλά την ίδια στιγμή έρχεται αντιμέτωπη με την πτώση της σεξουαλικής της ορμής. Πιο συγκεκριμένα, τα αντισυλληπτικά περιέχουν οιστρογόνα, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή συγκεκριμένης πρωτεϊνης, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και τη σεξουαλική σας διάθεση. Ανάλογες συνέπειες στην ερωτική διάθεση έχουν και τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν την πίεση, το άγχος, όπως επίσης και τα αντικαταθλιπτικά.

Είστε πολυάσχολοι
Περνάτε τις μέρες και το μεγάλο σύνολο της καθημερινότητάς σας, δουλεύοντας στο γραφείο, πλένοντας πιάτα και μαγειρεύοντας στο σπίτι, φροντίζοντας την οικογένεια και τα παιδιά, καταλήγοντας αργά το βράδυ κατάκοπη και εξουθενωμένη. Πέραν, όμως, της κούρασης, η καθημερινότητα σας φορτώνει με άγχος, το οποίο διαταράσσει τις ορμόνες σας και –κατά συνέπεια- τη σεξουαλική σας όρεξη.
Η μόνη λύση για να συνεχίσετε να επιβιώνετε στον σύγχρονο κόσμο, χωρίς να χάσετε το σεξ από τη ζωή σας, είναι η πολύ καλή διαχείριση των υποχρεώσεων και όλων των στρεσογόνων παραγόντων, η χρήση τρικ που θα σας χαλαρώνουν από το φόρτο της ημέρας, όπως είναι ένα ζεστό μπάνιο με έλαια λεβάντας, ενώ καλό είναι να αποκλείσετε τις κάθε είδους ηλεκτρικές συσκευές από την κρεβατοκάμαρα, ώστε να έχετε ένα χώρο στο σπίτι χωρίς περισπασμούς και με καθαρή ενέργεια.

Δεν έχετε αυτοπεποίθηση
Ένα από τα μεγαλύτερα δεινά που έχουν επιφέρει τα μέσα ενημέρωσης στη ζωή του ατόμου, είναι η διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι είναι πραγματικά σέξι και θελκτικό σε μια γυναίκα. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους και θεωρώντας εαυτούς υπέρβαρες (χωρίς ουσιαστικά να είναι) νομίζουν –ασυνείδητα- πως δεν δικαιούνται μια καλή ερωτική ζωή.
Την επόμενη φορά, και όσο έχετε ξεκινήσει δίαιτα για να χάσετε τα κιλά που σας κάνουν να νιώθετε άβολα, ρωτήστε τον σύντροφό σας, τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο στο σώμα σας, και θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις.

Είστε στην περιεμμηνόπαυση
Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν πριν μπει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση, οδηγούν σε αλλαγές στο σώμα που κάνουν το σεξ να μοιάζει περισσότερο σαν αγγαρεία παρά σαν απόλαυση. Σημάδια ξηρότητας κόλπου κάνουν το σεξ μια μάλλον επίπονη εμπειρία, που κανείς δεν θέλει να επαναλάβει. Οι δε εξάψεις που συνοδεύουν την περιεμμηνόπαυση, δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση. Ζητήστε τη βοήθεια του γυναικολόγου σας, για τους τρόπους αντιμετώπισης των περιεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, ώστε το σεξ να γίνει ξανά η απόλαυση, που πριν ήταν.

Ο σύντροφός σας δεν δείχνει να θέλει
Οι λόγοι που κάνουν τους άντρες να μην έχουν διάθεση για σεξ είναι  πολλοί και κυρίως ψυχολογικοί. Ο άντρας επιβεβαιώνεται μέσα από τη σεξουλική του ζωή, ενώ είναι σύνηθες, η δυσκολία του να εκφράσει τα συναισθήματά του, σε σύμπραξη με τα μεταξύ σας προβλήματα, να τον μπλοκάρουν από το να κάνει αυτό που του δίνει τόση χάρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συζητήστε το μαζί του, χωρίς να τον κατηγορήσετε για κάτι, τουλάχιστον όχι πριν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού λύνονται με ηρεμία και συζήτηση και όχι με αβάσιμες αλληλοκατηγορίες.

Έχετε κατάθλιψη
Όταν η διάθεσή σας βρίσκεται σε αρνητικά επίπεδα, είναι σύνηθες και αναμενόμενο να χάσετε και τη διάθεσή σας για σεξ.
Οι γυναίκες μάλιστα που έχουν κατάθλιψη, έχουν την τάση να απομονώνονται μέσα στη σχέση τους, οδηγώντας πολλές φορές σε αδιέξοδο τον σύντροφό τους. Μια λύση είναι η λήψη αντικαταθλιπτικών, τα οποία ωστόσο στη συνέχεια έχουν παρενέργειες στον γυναικείο οργασμό. Γι’ αυτό το λόγο, η καλύτερη εναλλακτική είναι η επίσκεψη σε ένα ειδικό που θα παρέχει ψυχοθεραπεία στην ασθενή και θα βελτιώσει και τη διάθεση και τη σεξουαλική της ζωή, χωρίς παρενέργειες.

Ο σύντροφός σας λειτουργεί με...χάπια
Η λήψη χαπιών ενίσχυσης της στυτικής λειτουργίας αφορά μεν περισσότερο άτομα με σχετικά προβλήματα, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτούς μόνο. Πολλοί είναι οι νέοι που παίρνουν χάπια για να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους, δημιουργώντας έτσι ένα χάσμα μεταξύ σωματικής και συναισθηματικής διέγερσης. Ο άντρας μεν συντομεύει το χρόνο που χρειάζεται για την καλυτερη απόδοσή του, η δε γυναίκα όμως μένει «πίσω», δημιουργώντας ένα κενό μεταξύ τους. Και αυτό το «πρόβλημα» χρειάζεται ήρεμη συζήτηση μεταξύ των συντρόφων, ώστε να εντοπιστεί το λάθος και να ικανοποιούνται όλοι το ίδιο στη σχέση.

Δεν δουλεύει καλά ο θυρεοειδής
Μια από τις αιτίες που δεν έχετε σεξουαλική διάθεση όπως παλιά, μπορεί να είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, κατάθλιψη, απώλεια ερωτικής διάθεσης και προβλήματα γονιμότητας. Γυναίκες, επίσης, που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως είναι η αναιμία, ο διαβήτης ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, χάνουν επίσης τη διάθεση για σεξ, εξαιτίας της κούρασης και του σωματικού πόνου που βιώνουν.
Εάν πάσχετε λοιπόν από υπο- ή ύπερθυρεοειδισμό, η σχετική αγωγή μπορεί να επαναφέρει την ερωτική σας διάθεση, ενώ στις περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών, αποδεσμευτείτε από το άγχος του σεξ και βρείτε, με τη βοήθεια του συντρόφου σας, τρόπους που θα κάνουν πάλι τη λίμπιντο να αυξηθεί.