6 τροφές που αξίζει να προσθέσετε στη σαλάτα σας

salata-dressing
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Είναι αναμφίβολα το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού. Μας χορταίνει, μας βοηθάει να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας. Το clickatlife.gr σας προτείνει κάποιες τροφές, που αξίζει να προσθέσετε στη σαλάτα σας.

Αγγούρι

Αν τα μάτια σας είναι πρησμένα από την αϋπνία ή πάθατε εγκαύματα, από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, προσθέστε αγγούρι στη σαλάτα σας. Είναι ένα από τα πιο «ενυδατικά» λαχανικά, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 95%.

Περιέχει  βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, που βοηθούν στην ανακούφιση του δέρματος από ενοχλήσεις και οιδήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, χρησιμοποιείται συχνά για τα πρησμένα μάτια και τα εγκαύματα.

Σύκα

Είναι ό,τι πρέπει για μια gourmet σαλάτα. Δρούν σαν ήπια καθαρτικά και μπορούν να δώσουν τη λύση σε όσους από εσάς ταλαιπωρείστε από δυσκοιλιότητα. Η καθημερινή κατανάλωση τριών σύκων, βοηθάει στην ανακούφιση από το δυσάρεστο συναίσθημα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες όσο περισσότερο συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε όσον αφορά στην επίτευξη του επιθυμητού βάρους.

Κολοκύθια

Ό,τι πρέπει για μια σαλάτα καλοκαιρινή και νόστιμη. Μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία.

Μάλιστα οι βιταμίνες C, Α, μαζί με το φυλλικό οξύ, που περιέχει το κολοκύθι, λειτουργούν σαν ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στο οξειδωτικό stress, που ενδέχεται να προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου.

Καρπούζι

Προσθέστε το στη σαλάτα σας, γιατί έχει μόνο  30 θερμίδες/100 γραμμάρια. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1 και C, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν τα μάτια και τον εγκέφαλο και ελαχιστοποιούν τις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.

Δύο must στοιχεία του είναι το λυκοπένιο και το κάλιο, που συνιστούν ασπίδα προστασίας για την καρδιά.

Το λυκοπένιο, ουσία που ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα στο καρπούζι και στη ντομάτα, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που εξολοθρεύει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που σχηματίζονται στη διάρκεια του κυτταρικού μεταβολισμού, συμβάλλοντας στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαφόρων ειδών καρκίνου.