7 τροφές για ένα «καυτό», πρώτο ραντεβού

rantebou
ΤΡΙΤΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι κι αν θέλετε να φέρετε τα πάνω- κάτω στο κρίσιμο πρώτο ραντεβού, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση. Το clickatlife.gr σας παρουσιάζει τις σημαντικότερες αφροδισιακές τροφές.

Αβοκάντο

Γνωρίζετε ότι οι Ατζέκοι είχαν ονομάσει τα αβοκάντο, όρχεις, κι αυτό γιατί το σχήμα τους, τους θύμιζε γεννητικά όργανα; Τo αβοκάντο μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε διάρκεια στην πράξη. Κι αυτό γιατί περιέχει  μέταλλα, μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Β6 τα οποία «απογειώνουν» την ενέργεια σας και την σεξουαλική σας ορμή.

Αμύγδαλα

Είναι συνδεδεμένα με τη τόνωση της σεξουαλικής διάθεσης και περιέχουν  πρωτεΐνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικών ινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Είναι πλούσια σε λιπαρά και δεν περιέχουν χοληστερόλη. 
 

Φράουλες

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι άντρες βρίσκουν πιο σέξι τις γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα! Οι φράουλες είναι γνωστές σαν το φρούτο του πειρασμού. Περιέχουν φιλικό οξύ, βιταμίνη Β και έχουν καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φαινόλες και βιταμίνες Α και C. Παράλληλα περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο ουσίες  ευεργετικές για όσους έχουν αναιμία και υπέρταση.

Θαλασσινά

Προστατεύουν την καρδιά και είναι ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο του προστάτη, και του πνεύμονα. Βοηθούν ακόμη στη πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και σακχαρώδη διαβήτη, ενώ έχουν και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που σχετίζεται με την γονιμότητα και την καλή υγεία της σεξουαλικής σας ζωής. 

Ρόκα

Από τον πρώτο αιώνα, η ρόκα θεωρούνταν αφροδισιακή τροφή. Μία κούπα περιέχει 19 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος. Ακόμη είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη Β, ενώ έχει και άλλες βιταμίνες της ίδια ομάδας όπως είναι η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, και η νιασίνη.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός και το σέλινο, θα κάνουν το ασθενές φύλο να νιώσει ακόμη πιο ερωτικό, αφού θεωρούνται αφροδισιακά. Το σέλινο περιέχει συστατικά που περιέχου και απελευθερώνουν το οποίο απελευθερώνει μία μυρωδιά παρόμοια με τον ανδρικό ιδρώτα, που αναστατώνει τις γυναίκες γιατί ενεργοποιεί τις υποδοχείς των φερορμόνων τους, ενώ ο μαϊντανός αποτελεί διεγερτικό για τη μήτρα.

Μέλι

Από τα αρχαία χρόνια θεωρείται αφροδισιακό και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το τιμούσαν ιδιαιτέρα. Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και πιστεύεται ότι λειτουργεί σαν θεραπευτικό κατά της στειρότητας και της αντρικής ανικανότητας. Δοκιμάστε το με γιαούρτι, καρύδια και μέλι και δεν θα το μετανιώσετε!

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]