5 λύσεις σε 5 προβλήματα της τρίχας

mallia
ΤΡΙΤΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μαλλιά μας αποκτούν βούληση και συμπεριφέρονται με τρόπο που ούτε επικροτούμε, ούτε επιδιώξαμε εξαρχής. Τι κάνουμε τότε;

Τα μαλλιά μας άλλωστε είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα μας ατού και δεδομένου ότι ακόμα τα έχουμε, καλό είναι να τα φροντίζουμε και να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που οι αμερικάνοι λένε «bad hair day» και να μην τα αφήσουμε ποτέ να μας χαλάσουν τη μέρα ή τη νύχτα μας...Ακολουθούν οι 5 λύσεις στα 5 συχνότερα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής:

Πρωινή κόμμωση
Εάν το πρωί που ξυπνάτε, αντιλαμβάνεστε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας τα μαλλιά σας στασίασαν εναντίον σας και μάλιστα με επιτυχία, υπάρχει ένας τρόπος να τα κατευνάσετε και να θέσετε πάλι υπό έλεγχο και η καλύτερη μέθοδος για τα μαλλιά που δεν πειθαρχούν είναι το νερό. Βρέξτε με λίγο νερό τις ατίθασες τούφες και στεγνώστε τες με ένα πιστολάκι και τη βοήθεια μιας βούρτσας κατευθύνοντάς τες στην επιθυμητή κατεύθυνση. Δεν εγγυώμεθα ότι η «επανάσταση της τρίχας» δεν θα επαναληφθεί, αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρετε πως να την αντιμετωπίσετε.

Λιπαρά μαλλιά
Η λιπαρότητα στα μαλλιά βασανίζει, πολλούς που καταλήγουν να λούζονται σχεδόν καθημερινά για να γλιτώσουν από αυτή τη αίσθηση της λαδωμένης τρίχας. Το καθημερινό όμως λούσιμο χειροτερεύει την κατάσταση, ενώ η καλύτερη λύση είναι η χρήση ξηρού σαμπουάν, ενδιαμέσως των λουσιμάτων.
Εναλλακτική του ξηρού σαμπουάν είναι η χρήση τάλκ, που θα απορροφήσει την ανεπιθύμηση λιπαρότητα. Αρκεί στο επόμενο λούσιμο να κάνετε καλή δουλειά, για να μην μείνουν υπολείμματα που θα διαιωνήσουν μια δυσάρεστη κατάσταση ακάθαρτων και λιπαρών μαλλιών.

Πιτυρίδα
Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πιτυρίδας, καλό θα ήταν να αντιλαμβάνονται το λούσιμο θαν «φαρμακευτική αγωγή» και να χρησιμοποιούν κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, αντιπιτυριδικά σαμπουάν και conditioner. Μην μπλέκετε όμως σαμπουάν για πιτυρίδα και μαλακτικό για κανονικά μαλλιά, καθώς έτσι αφαιρείτε το συστατικό που καταπολεμά την πιτυρίδα και δεν θα δείτε εν τέλει αποτελέσματα. Εάν δεν έχετε την ευχέρεια να λουστείτε, όταν παρατηρήσετε τις νιφάδες της πιτυρίδας, μπορείτε προσωρινά να τις κρύψετε, «παίζοντας» με τη χωρίστρα σας, ή χτενίζοντας όλα τα μαλλιά προς τα πίσω.

Ψαλίδα
Είναι ομολογουμένως δελεαστικό εκεί που χαζεύετε τηλεόραση, να πάρετε το ψαλίδι και να γλιτώσετε τον εαυτό σας από μερικές τρίχες με ψαλίδα, που σας ενοχλούν. Αν μάλιστα μείνετε σε αυτές τις μερικές τρίχες, τότε κανένα πρόβλημα.
Το πρόβλημα θα προκύψει, όταν πάρετε παραπάνω φόρα απ’ ότι πρέπει και αρχίζετε να αλλοιώνετε το κούρεμα και την εικόνα σας. Εμπιστευτείτε τη λύση για την ψαλίδα στα χέρια ενός έμπειρου κομμωτή και μέχρι να κλείσετε ραντεβού, εκμεταλλευτείτε ένα από τα πολλά προϊόντα του εμπορίου που εστιάζουν σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

Λευκές τρίχες
Εάν είστε πολύ νέος και βγάζετε πρόωρα λευκές τρίχες ή απλά δεν είστε έτοιμοι να αγαπήσετε τα γκρίζα σας μαλλιά, οι επιλογές και οι λύσεις για εσάς είναι πολλές, αλλά συγκεκριμένες. Είτε με κάποιο χρωμοσαμπουάν ή απευθείας βάφοντας τα μαλλιά σας, στο χρώμα που ήδη έχουν ή βλεποντάς το σαν ευκαιρία να πειραματιστείτε, αυτοί είναι οι ιδανικότεροι τρόποι να αντιμετωπίσετε την «πρόωρη γήρανση», όσον αφορά στις τρίχες σας.