5 υγιεινά και χορταστικά σνακ για την παραλία

snak
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Ωραίες οι βουτιές, ο ήλιος και το καφεδάκι στην παραλία, αλλά αν οι ώρες περνάνε κι εσείς φροντίσατε να έχετε μαζί σας μόνο… μπίρες, το στομάχι σας θα αρχίσει να διαμαρτύρεται. Δείτε ποια 5 απολαυστικά και υγιεινά σνακ μπορείτε να έχετε μαζί σας στην παραλία για να σας «κρατήσουν», χωρίς να σας βαρύνουν.

Δημητριακά και ξηροί καρποί: μια θρεπτική μίξη
Κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς με δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για πιο γλυκιά γεύση. Προτιμήστε αμύγδαλα που είναι πλούσια σε ασβέστιο και καρύδια λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3 και από φρούτα προσθέστε σταφίδες και αποξηραμένα κράνμπερι που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η καλύτερη λύση για την αποθήκευση αυτού του γεύματος είναι τα μικρά σακουλάκια που σφραγίζουν, τα οποία σας επιτρέπουν να τα χωρίσετε και σε μερίδες.

Ποπ-κορν: από τις αίθουσες του κινηματογράφου στην παραλία
Δεν χρειάζεται να βλέπετε το “Gravity” σε 3D στον κινηματογράφο για να φάτε λίγα ποπ-κορν. Πρόκειται για μια νόστιμη τροφή ολικής άλεσης, η οποία αν δεν περιέχει βούτυρο που της προσθέτει λίπη και θερμίδες, είναι υγιεινή και πλούσια σε φυτικές ίνες. Προτιμήστε να τα φτιάξετε με ελαιόλαδο και να μην το παρακάνετε με το αλάτι, γιατί σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ήλιο, η δίψα σας θα «χτυπήσει» κόκκινο.

Σάντουιτς: all-time classic
Αν θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια, πότε δεν έλειπαν τα σάντουιτς από την τσάντα θαλάσσης της μαμάς. Αυτή τη φορά μπορείτε να φτιάξετε κάτι πιο διαφορετικό από το κλασικό «ψωμί-βούτυρο-τυρί-ζαμπόν» που αν και νόστιμο, δεν είναι και τόσο υγιεινό. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, τόνο ή καπνιστό σολομό και λαχανικά όπως αγγούρι, που είναι δροσερό και με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, ντομάτα και μαρούλι, αποφεύγοντας τα τυριά και τις μαγιονέζες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που μπορεί να τα αλλοιώσει. Καλή ιδέα είναι, επίσης, η επιλογή αραβικής πίτας αντί για ψωμί.

Φρουτοσαλάτα: δροσερή και υγιεινή
Αν οι πολλές προετοιμασίες σας… απωθούν και θέλετε απλώς να έχετε κάτι να τσιμπολογάτε που θα σας κάνει ταυτόχρονα καλό και θα καταλαγιάσει την πείνα που σας προκαλεί η θάλασσα κι ο ήλιος, ετοιμάστε μια φρουτοσαλάτα. Ροδάκινο, σταφύλι, βερίκοκο, φράουλες, μπανάνα αποτελούν ιδανικές επιλογές. Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και αν θέλετε καταψύξτε τα πριν φύγετε για την παραλία, έτσι ώστε να τα απολαύστε δροσερά όταν θα έρθει η ώρα.

Σαλάτα με ζυμαρικά: χορταστική και νόστιμη
Γι’ αυτούς που η πείνα στην παραλία γίνεται ανυπόφορη και χρειάζονται ένα πιο… δυνατό γεύμα, μια καλή και υγιεινή ιδέα αποτελεί η σαλάτα που θα περιέχει και ζυμαρικά. Βράστε από το προηγούμενο βράδυ λίγες πένες και συνδυάστε τες με κάπαρη, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπεριές, ρίγανη, ελιές, ντοματάκια και ελαιόλαδο. Αποθηκεύστε τη σε ένα τάπερ και όταν έρθει η… δύσκολη ώρα στην παραλία, ετοιμαστείτε να την εξαφανίσετε!