7 λόγοι για να επισκεφθείτε δερματολόγο

giatros
ΤΡΙΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επισκεφθείτε το δερματολόγο. Ναι μεν οι αλλαγές στο δέρμα είναι εμφανείς και τις καταλαβαίνουμε, πάντα χρειάζεται όμως η άποψη ενός ειδικού οπότε ας δούμε 7 λόγους που πρέπει να μας οδηγούν στο ιατρείο του.

Τσεκ απ για καρκίνο του δέρματος
Ναι μεν ο δερματολόγος έχει αρκετές αρμοδιότητες, αλλά οι έλεγχοι για καρκίνο του δέρματος είναι ίσως η πιο σημαντική. Εννοείται ότι θα πάτε αν διαπιστώσετε κάποιο περίεργο εξάνθημα, η αλήθεια όμως είναι ότι πρέπει να επισκέπτεστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο ώστε να γίνεται έλεγχος σε όλο σας το σώμα για ύποπτους σπίλους ή άλλες αλλαγές που πρέπει να αφαιρεθούν.

Αγορά προϊόντων
Υπάρχουν άπειρα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας στην αγορά, κάποιες φορές όμως χρειάζεστε κάτι εξειδικευμένο ή με συστατικά που έχουν συνταγογραφεί. Κάποιοι δερματολόγοι έχουν αυτά τα προϊόντα στο γραφείο τους αν έχετε κλείσει ραντεβού ενώ άλλοι προσφέρουν δείγματα. Σε κάθε περίπτωση μιλήστε του για τις ανάγκες του δέρματός σας.

Θεραπείες σύσφιξης
Ίσως το δέρμα σας να μη δείχνει όσο φρέσκο και λαμπερό θα θέλατε ή να έχει χαλαρώσει περισσότερο απ’ ό,τι θέλετε. Πολλοί δερματολόγοι έχουν την άδεια να εκτελέσουν τεχνικές σύσφιξης στο γραφείο τους. Η θεραπεία μπορεί να είναι επώδυνη, αλλά δεν απαιτεί χρόνο αποκατάστασης, οπότε μπορείτε να πάτε για μια συνεδρία και μετά να αποχωρήσετε αμέσως.

Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση
Ο δερματολόγος σας είναι μια καλή λύση αν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση. Μπορεί να σας μιλήσει για φάρμακα, τη διατροφή, τις επιλογές του τρόπου ζωής σας και άλλους παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο. Μετά τη διάγνωση μπορεί να σας παρέχει θεραπευτικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν. Είναι καλύτερα μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση για να εξετάσει το τριχωτό της κεφαλής σας και να εξετάσει καλύτερα τι συμβαίνει.

Χορήγηση συμπληρωμάτων
Το να έχετε κάποια βοήθεια στη μάχη κατά των ρυτίδων είναι πιο εύκολο σε σχέση με το παρελθόν. Η λύση βρίσκεται στη χορήγηση συμπληρωμάτων από το δερματολόγο, είτε μιλάμε για το δημοφιλές Botox είτε για κάτι άλλο στην αγορά. Είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει στο γραφείο του.

Θεραπεύστε την ακμή
Αν έχετε επίμονη ή έντονη ακμή, συμβουλευτείτε το δερματολόγο. Όχι μόνο μπορεί να σας παρέχει εξειδικευμένη θεραπεία, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει και στην πρόληψη μελλοντικών κρουσμάτων και να έτσι είστε πιο άνετοι καθώς περιμένετε το τέλος του παρόντος περιστατικού.

Εξαφανίστε αντιαισθητικές φλέβες
Αν έχετε φλέβες στα πόδια σας ή σε άλλα σημεία του σώματος που θεωρείτε αντιαισθητικές, ο δερματολόγος μπορεί να τις εξαφανίσει ή να τις κάνει λιγότερο αισθητές.