Οι 7 τροφές που θα βάλουν μπρος το μεταβολισμό σας φυσικά

metabolismos
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο ρυθμός του μεταβολισμού σας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στο θέμα απώλειας βάρους. Δώστε του φυσική ώθηση με 7 τροφές και σύντομα θα δείτε αποτελέσματα στη ζυγαριά σας.

Εν μέρει ο ρυθμός του μεταβολισμού σας σίγουρα βασίζεται στα γονίδιά σας, ο τρόπος, όμως, με τον οποίο μοιράζετε τα γεύματά σας μέσα στην ημέρα και οι τροφές που καταναλώνετε μπορούν να πατήσουν το… γκάζι του και να τον κάνουν να δουλεύει υπερωρίες!

Καταναλώνοντας 3 βασικά, υγιεινά γεύματα και δύο ενδιάμεσα σνακ μέσα στην ημέρα ανά περίπου 3 ώρες και βάζοντας τις παρακάτω τροφές στο διατροφικό σας πρόγραμμα, θα καταφέρετε να κάνετε το μεταβολισμό σας να δουλεύει… ρολόι.

Ασπράδια αβγών: θρεπτικά και υγιεινά

Μπορεί ο κρόκος να έχει χοληστερίνη, τα ασπράδια των αβγών, όμως, είναι πλούσια σε αμινοξέα που τροφοδοτούν το μεταβολισμό. Πέραν αυτού, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και βιταμίνη D, δυναμώνοντας τον οργανισμό σας εν γένει.

Άπαχο κρέας: συμπληρώνει το σίδηρο

Οι ελλείψεις σε μέταλλα όπως ο σίδηρος μπορούν να οδηγήσουν το μεταβολισμό σε επιβράδυνση και το βάρος σας σε αύξηση. Το άπαχο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ικανό να αναπληρώσει τις ελλείψεις σας και να σας δυναμώσει. Καταναλώστε κοτόπουλο και γαλοπούλα και εντάξτε στη διατροφή σας ενισχυμένα δημητριακά που είναι πλούσια σε σίδηρο και άλλα μέταλλα, στα οποία πιθανόν να έχετε ελλείψεις.

Νερό: η ενυδάτωση είναι απαραίτητη

Αν είστε έστω και ελαφρώς αφυδατωμένοι, ο ρυθμός του μεταβολισμού σας πέφτει και ο δείκτης της ζυγαριάς σιγά-σιγά μετακινείται προς την ανεπιθύμητη κατεύθυνση. Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, φροντίστε να πίνετε κρύο νερό, το οποίο μάλιστα αναγκάζει το σώμα σας να «κάψει» περισσότερες θερμίδες για να το ζεστάνει.

Καυτερές πιπεριές: με τη θαυματουργή καψαϊκίνη

Ως γνωστόν, οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που ανεβάζει τις ταχύτητες του μεταβολισμού και βελτιώνει το ρυθμό του. Προσθέστε μια φορά την ημέρα στο γεύμα σας λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και αποκομίστε τα οφέλη της και στην άμυνα του οργανισμού σας με τη βιταμίνη C που περιέχει.

Καφές: η καφεΐνη βοηθάει

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Physiology & Behavior έδειξε ότι ο μέσος μεταβολικός ρυθμός των ανθρώπων που πίνουν καφέ και καταναλώνουν καφεΐνη είναι μέχρι και 16% υψηλότερος σε σχέση με το μεταβολικό ρυθμό αυτών που προτιμούν τον καφέ τους ντεκαφεϊνέ.

Ολική άλεση: με τη βοήθεια των φυτικών ινών

Σούπερ βοηθητικές σε κάθε προσπάθεια για απώλεια βάρους, εν προκειμένω οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στην καύση του λίπους, καθώς ο οργανισμός μας καταβάλλει έξτρα προσπάθεια για να τις διαλύσει. Καστανό ρύζι, μαύρο ψωμί, δημητριακά και μακαρόνια ολικής άλεσης αποτελούν καλές διατροφικές επιλογές για την ώθηση του μεταβολισμού σας.

Φακές: το όσπριο που υπόσχεται πολλά

Ξεχάστε τα παιδικά σας χρόνια που τις μισούσατε και βάλτε τες στο διατροφικό σας πλάνο άμεσα. Περίπου το 20% των γυναικών παρουσιάζει έλλειψη σιδήρου, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να δουλέψει σωστά για να κάψει θερμίδες. Με τη βοήθεια της φακής μπορείτε να καλύψετε τις ελλείψεις σας και να τονώσετε το μεταβολισμό και τον οργανισμό σας στο σύνολό του. Μόλις ένα φλιτζάνι φακές σας παρέχει το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σιδήρου.