Αγγούρι: το λιγότερο θρεπτικό λαχανικό (ή μήπως φρούτο;)

aggouria
ΤΡΙΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να το βγάλουμε από τη διατροφή μας, το αγγούρι στην πραγματικότητα μάλλον δεν έχει και πολλά να μας προσφέρει πέραν της ενυδάτωσης.

Ένα… κιλό αγγούρια φτάνει με το ζόρι τις 130 θερμίδες και έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε μέταλλα και βιταμίνη C. Ο λόγος αυτού είναι ότι περιέχει πολύ νερό, φτάνοντας το 96,3%, υστερώντας έτσι σε όλα τα υπόλοιπα, αλλά αποτελώντας μια καλή ενυδατική τροφή το καλοκαίρι.

Κάτι ακόμη που ίσως δεν γνωρίζατε, είναι ότι το αγγούρι κατατάσσεται στην κατηγορία των φρούτων σύμφωνα με τους βοτανολόγους, ανήκοντας στην ίδια οικογένεια των φυτών που παράγουν το καρπούζι και το πεπόνι, παρ’ όλο που εμείς το χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας.

Μετά τα νέα για τη διατροφική αξία του αγγουριού, ένας βρετανός σεφ σύστησε την εξής συνταγή: «Ξεφλουδίστε ένα αγγούρι, κόψτε το σε φέτες, τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο και περιχύστε τους λίγο ξύδι. Τώρα πετάξτε το πιάτο από το παράθυρο! Γιατί κάποιος να φάει αγγούρι αντί για λίγο κέικ όταν πεινάει;»

Εμείς σας συστήνουμε να το κρατήσετε ως μια πολύ ενυδατική τροφή που δεν υπόσχεται να σας χορτάσει, αλλά να σας δροσίσει!