4 επιδόρπια σοκολάτας μέχρι 100 θερμίδες

sokolata
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Γιατί κάτι τόσο γλυκό και γευστικό να είναι απαγορευμένο; Φτιάξτε μόνοι σας λαχταριστά επιδόρπια σοκολάτας με 100 θερμίδες το πολύ.

Επειδή υπάρχουν λίγοι εκεί έξω που δεν λαχταρούν σοκολάτα ανά πάσα στιγμή της ημέρας και πολλοί που δεν την απολαμβάνουν λόγω θερμίδων και λιπαρών, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε 4 γλυκές συμβουλές με σοκολάτα, για να την καταναλώνετε άφοβα.

Βερίκοκα με σοκολάτα
«Ντύστε» τα βερίκοκα με λίγη σοκολάτα και έχετε έτοιμη μπουκιά απόλαυσης σε κάθε λιγούρα για σοκολάτα. Υλικά: μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα, 85 γραμμάρια ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, 18 αποξηραμένα βερίκοκα. Προετοιμασία: Ψήστε τα αμύγδαλα στο τηγάνι σε λίγο παραπάνω από μέτρια φωτιά για περίπου 4 λεπτά και όταν κρυώσουν ψιλοκόψτε τα. Ζεστάνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και όταν σε περίπου 5 λεπτά λιώσει ανακατέψτε τη και βγάλτε τη από τη φωτιά. Βουτήξτε περίπου τα ¾ του βερίκοκου μέσα στη σοκολάτα και στη συνέχεια βουτήξτε το σημείο με τη σοκολάτα, μέσα στο τριμμένο αμύγδαλο. Μόλις τελειώσετε με όλα τα βερίκοκα, βάλτε τα στο ψυγείο και σερβίρετέ τα μόνο δροσερά.

Τραγανιστή σοκολατένια μπουκίτσα δημητριακών
Μικρές, σοκολατένιες μπουκίτσες που θα σας αλλάξουν τη γεύση, όταν θέλετε να βάλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό στο στόμα σας. Υλικά: 1 μικρό μπολ δημητριακά ολικής άλεσης, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα, αποξηραμένα κεράσια, 1 κουταλάκι του γλυκού καβουρντισμένο αμύγδαλο τριμμένο, λίγη μαύρη σοκολάτα. Προετοιμασία: Ζεσταίνετε μισή μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει. Αναμειγνύετε τα δημητριακά με τα κεράσια και φτιάχνετε μικρές μπουκίτσες. Περιχύνετε στην κάθε μία σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν όλα τα υπόλοιπα υλικά και στην κορυφή της κάθε μπουκιάς πασπαλίζετε λίγο αμύγδαλο.

Σοκολατένια κουλουράκια
Ό,τι πρέπει για συνοδεία του καφέ ή του χυμού σας. Όχι ότι δεν μπορούν να καταναλωθούν και… ασυνόδευτα! Υλικά: 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση, 1/3 του φλιτζανιού κακάο (χωρίς ζάχαρη), ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder, ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/3 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 μεγάλο αβγό, 2/3 φλιτζανιού αποξηραμένα κερασάκια κομμένα, 3 κουταλιές της σούπας ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας, μαγειρικό σπρέι. Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Αναμείξτε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέστε τη βανίλια και το αβγό και χτυπήστε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέστε τα κεράσια και τα σοκολατένια τσιπ, χωρίς να τα χτυπήσετε. Όταν όλα έχουν ομογενοποιηθεί, πάρτε 1 κουταλιά για το κάθε κουλουράκι από το μείγμα, πλάστε τη και αδειάστε τη σε λαδόκολλα, την οποία θα έχετε ήδη ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι, αφήνοντας 5 εκατοστά απόσταση από το ένα στο άλλο κουλουράκι. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά ή όσο χρειαστεί.

Τραγανιστό σάντουιτς σοκολάτας
Μια ευχάριστη αλλαγή στα καθιερωμένα σάντουιτς με ψωμί, τυρί και αλλαντικά. Υλικά: 1 πακέτο κράκερ ολικής άλεσης με γεύση σοκολάτα, λίγη κρέμα φουντουκιού ή κουβερτούρα. Προετοιμασία: Κόψτε τα κράκερ στη μέση φτιάχνοντας μικρά τριγωνάκια και αλείψτε τα με κρέμα φουντουκιού φτιάχνοντας σάντουιτς. Για ακόμη πιο υγιεινό επιδόρπιο, αντικαταστήστε την κρέμα φουντουκιού με μαύρη σοκολάτα. Λιώστε τη σε μπεν μαρί, προσθέστε της λίγους κόκκους ζάχαρη αν θέλετε και αλείψτε τη ανάμεσα σε δυο κρακεράκια.