8 τροφές που θρέφουν το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά

gunaika-salata
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Προσφέρετε θρέψη και ζωντάνια στα μαλλιά και το δέρμα σας και δυναμώστε τα νύχια σας αυξάνοντας την κατανάλωση 8 υγιεινών τροφών, πλούσιων σε βιοτίνη.

Η βιοτίνη είναι η βιταμίνη Η του συμπλέγματος βιταμινών Β, ανήκει στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες και σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση τροφών που την περιέχουν, αποτελούν την καλύτερη λύση για ενδυνάμωση και λάμψη των μαλλιών, της επιδερμίδας και των νυχιών μας.

Οι τροφές αυτές έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, στοιχεία εξίσου σημαντικά για την υγεία των μαλλιών και των νυχιών, συνεπώς το μόνο που μένει είναι να τις προσθέσετε στη διατροφή σας ή να αυξήσετε την κατανάλωσή τους, ενισχύοντας τόσο τον οργανισμό σας, όσο και την εμφάνισή σας. 

Σολομός: θαλασσινή υπερδύναμη
Ο σολομός αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πηγές βιοτίνης, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και πρωτεΐνης. Ο συνδυασμός των τριών αυτών θρεπτικών συστατικών βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντάς σας λάμψη και υγεία, οπότε αποτελεί μια καλή επιλογή γεύματος 1-2 φορές την εβδομάδα.

Αμύγδαλα: καταπολεμούν τις ρυτίδες
Κι όμως! Η περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε βιοτίνη και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε, σας βοηθά να διατηρήσετε το δέρμα σας ελαστικό και χωρίς ρυτίδες. Πέραν τούτου, αποτελούν μια πολύ καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία συντελούν στην υγεία των μαλλιών, της επιδερμίδας και των νυχιών.

Αβγά: επένδυση… ομορφιάς
Τα αβγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιοτίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β12, τα οποία ωφελούν τόσο τα μαλλιά, όσο και τα νύχια. Αποτελούν, επίσης, πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης κι όλα αυτά σε τιμή… ευκαιρίας. Προτιμήστε τα βιολογικά αβγά και βάλτε μια πηγή ομορφιάς στη διατροφή σας.

Γιαούρτι: χορταστικό και θαυματουργό
Εκτός από απολαυστικό σνακ και… γιατροσόφι για το κάψιμο από τον ήλιο, το γιαούρτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιοτίνη και πρωτεΐνη, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τροφές για την υγεία, των μαλλιών και των νυχιών. Επιλέξτε γιαούρτια χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, η οποία ουσιαστικά διαλύει το κολλαγόνο στον οργανισμό μας.

Κοτόπουλο: νοστιμιά με έξτρα οφέλη
Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιοτίνη και νιασίνη (βιταμίνη Β3), βιταμίνες οι οποίες κάνουν θαύματα στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια, το κοτόπουλο μάλλον πρέπει να προστεθεί 1-2 φορές την εβδομάδα στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Προτιμήστε το βιολογικό κοτόπουλο ως μια πιο υγιεινή επιλογή.

Σπανάκι: δυναμώνει έσω κι έξω
Το καλύτερο πράσινο, φυλλώδες λαχανικό όσον αφορά την περιεκτικότητα σε βιοτίνη και πρωτεΐνη, το σπανάκι είναι νόστιμο και μπορείτε να το απολαύσετε είτε μαγειρευτό, είτε στη σαλάτα σας. Συν του ότι περιέχει βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ.

Καρύδια: ξηρός καρπός υγείας
Υπέροχο, υγιεινό σνακ που μπορεί να φέρει εμφανείς διαφορές στα μαλλιά και τα νύχια σας, τα καρύδια περιέχουν εκτός από βιοτίνη και ωμέγα-3, τα οποία κάνουν καλό στο δέρμα. Βάλτε τα στην καθημερινή σας διατροφή, τρώγοντάς τα σκέτα ή προσθέτοντάς τα στη σαλάτα, σε γιαούρτι με μέλι κ.ο.κ.

Ιππόγλωσσος: δοκιμάστε τον!
Ο ιππόγλωσσος είναι ένα νόστιμο, άσπρο ψάρι που πολλοί ενδεχομένως να μην έχουν δοκιμάσει. Λόγω του ότι είναι και λίγο ακριβό, φυλάξτε το για… ειδικές περιπτώσεις, αφού κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά σας, λόγω των ωμέγα-3, της βιοτίνης, του μαγνησίου και της βιταμίνης Β12 που περιέχει.