Τα 5 «χρυσά» snacks για το γραφείο

ta-5-xrusa-snacks-gia-to-grafeio-xrusa-snacks-gia-to-grafeio

ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Από τη μία η καθιστική ζωή και από την άλλη τα ιδιαίτερα παχυντικά snacks που σας κάνουν συντροφιά στο γραφείο, είδατε τη ζυγαριά να ανεβαίνει μήνα με το μήνα χωρίς καμία διάθεση καθόδου... Ανακαλύψτε ποια είναι τα «χρυσά» snacks που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας αφαιρέσουν κιλά.

Από τη μία η καθιστική ζωή και από την άλλη τα ιδιαίτερα παχυντικά snacks που σας κάνουν συντροφιά στο γραφείο, είδατε τη ζυγαριά να ανεβαίνει μήνα με το μήνα χωρίς καμία διάθεση καθόδου...Ανακαλύψτε ποια είναι τα «χρυσά» snacks που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας αφαιρέσουν κιλά.

Φυσικός χυμός: ασπίδα προστασίας

Σίγουρα το έχετε ακούσει ή διαβάσει. Οι φυσικοί χυμοί φρούτων αποτελούν ιδανική επιλογή για snack-ακόμη και στο γραφείο καθώς είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ιδανική ποσότητα πρόσληψης φρούτων και λαχανικών μέσα στην ημέρα είναι 5 μερίδες. Ως μερίδα λοιπόν, θεωρείται και ο φυσικός χυμός φρούτων ή λαχανικών που θα σας αναζωογονήσει και θα κατευνάσει το αίσθημα της πείνας που ενδεχομένως νιώθετε στη δουλειά.

Γιαούρτι: ξεχωριστή πηγή ενέργειας

Είναι ιδανικό για να ξεγελάσετε τη λαιμαργία σας. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικό για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, το γιαούρτι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα «τσιμπολόγημα» στα γρήγορα. Προτιμήστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και αν νιώθετε έντονη πείνα, επιλέξτε κάποιο γιαούρτι με κρουτόν.

Ξηροί καρποί: οι ιδιαίτεροι

Μια χούφτα ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια κ.α.) θα σας γεμίσουν με ενέργεια και θα σας προσθέσουν το πολύ έως 180 θερμίδες. Αποτελούν ιδανικό σνακ για το γραφείο καθώς είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και ωφελούν ιδιαίτερα την υγεία. Προσοχή: η κατανάλωσή τους συνίσταται στις 3-4 φορές εβδομαδιαίως αν θέλετε να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να προτιμάτε αλατισμένους, καβουρδισμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Σαλάτα: λιτή και χορταστική

Και φυσικά δεν μιλάμε για μια γεμάτη ελαιόλαδο χωριάτικη σαλάτα με εξτρά φέτα και μπόλικο ψωμί για… βουτιές! Κάτι τέτοιο μπορεί κάλλιστα σε περιπτώσεις δίαιτας να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα σας. Για το γραφείο, ιδανική είναι μια φρουτοσαλάτα εποχής ή μια λιτή σαλάτα λαχανικών με ελάχιστο-έως καθόλου λάδι-που θα είναι όμως ιδιαίτερα χορταστική στην περίπτωσή σας.

Θρεπτικό sandwich

Ψωμί σίκαλης, ζαμπόν από γαλοπούλα, ντομάτα και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Αυτό είναι το sandwich της επιτυχίας που θα σας χορτάσει χωρίς να σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε τόνο, μαρούλι και μαγιονέζα light, αλλά φροντίστε πάντα το ψωμί να είναι «μαύρο» ή σικάλεως.