10 λόγοι για… περισσότερο σεξ

zeugari
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Έστω ότι χρειάζεστε περισσότερες αφορμές, πέραν της αγάπης για το σύντροφό σας, για να κάνετε έρωτα, ακολουθούν 10 λόγοι, για να έρχεστε όλο και πιο συχνά, όλο και πιο κοντά με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας.

Το σεξ καίει θερμίδες
Το σεξ, και ανάλογα πάντα με την ένταση που το εξασκείτε, δυναμώνει τους μύες, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και θέτει σε λειτουργία το σώμα, στο σύνολό του. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αρκετή άσκηση, ώστε να φτάσετε να ξεγραφτείτε από το γυμναστήριο, καλό να γνωρίζετε πως ο μέσος όρος των θερμίδων που καίει ένας άντρας είναι 101 και για τις γυναίκες 69.

Με το σεξ κοιμάστε καλύτερα
Μετά τον οργασμό, το σώμα απελευθερώνει τη χαλαρωτική ορμόνη προλακτίνη, η οποία βοηθάει να σας πάρει καλύτερα και πιο εύκολα ο ύπνος. Εάν δεν νιώθετε κούραση πριν το σεξ, τότε μετά από αυτό θα έχετε, ομολογουμένως, περισσότερο την ανάγκη να κοιμηθείτε, γι’ αυτό, κορίτσια, μη βιάζεστε να παρεξηγείτε τους άντρες, που δεν αργούν, να αρχίσουν τα ροχαλητά.

Το σεξ ρίχνει την πίεση και μειώνει το άγχος
Σκωτσέζικη έρευνα, του 2005, έδειξε πως όσοι έκαναν τακτικά σεξ, μπορούσαν να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε αγχωτικές καταστάσεις και να συνέλθουν από τις επιπτώσεις αυτών, σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Από την εν λόγω έρευνα προκύπτει, λοιπόν, το συμπέρασμα, πως με το σεξ, όχι μόνο ρυθμίζεται καλύτερα η αρτηριακή πίεση, αλλά μπορεί καλύτερα το άτομο να διαχειριστεί το άγχος της καθημερινότητας.

Το σεξ δυναμώνει την καρδιά
Το τακτικό σεξ μπορεί ενισχύσει την υγεία του καρδιαγγειακού, καθώς σύμφωνα με βρετανική μελέτη, οι άντρες που έκαναν σεξ δυο φορές την εβδομάδα, για 20 χρόνια, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακό επεισόδιο, από όσους έκαναν σεξ μια φορά το μήνα. Οι πιθανότητες μάλιστα καρδιαγγεικού επεισοδίου, τα πρώτα δέκα χρόνια, πέφτουν κατά 50% σε όσους έχουν συχνή ερωτική ζωή.
Ωστόσο, τέτοιου είδους πορίσματα έχουν να κάνουν περισσότερο με συσχετισμούς και όχι τόσο με ευθεία αιτιότητα. Αυτό που ισχύει, ωστόσο, είναι πως το σεξ βοηθάει στη ρύθμιση των ορμόνων στο σώμα, η ισορροπία των οποίων επηρεάζει το σύνολο του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας της καρδιάς.

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το εβδομαδιαίο σεξ, ακόμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας αποτελεσματικά από το κοινό κρυολόγημα. Σχετική αμερικανική έρευνα σε φοιτητές, των οποίων αναλύθηκαν τα στοματικά υγρά, έδειξε πως όσοι είχαν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, είχαν περισσότερα αντισώματα στο σάλιο τους, συγκριτικά με τους λιγότερο δραστήριους.

Το σεξ είναι αναλγητικό
Κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται και η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, έχουν μέχρι και αναλγητικές ιδιότητες. Μπορεί ο πονοκέφαλος να είναι ανασταλτικός παράγοντας για μια γυναίκα, αλλά βάσει γερμανικής έρευνας του 2013, το 60% όσων γυναικών, παρά τον πονοκέφαλο, έκαναν σεξ, παρατήρησαν μερική ή, ακόμα και, ολική ανακούφιση από τον πόνο.

Το σεξ δυναμώνει τη σχέση
Η ορμόνη της αγάπης, ή αλλιώς ωκυτοκίνη, που επελευθερώνεται κατά τη σωματική επαφή, αυξάνει ακόμα περισσότερο το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των συντρόφων, ενώ όσο περισσότερο χρόνο περνάει μαζί το ζευγάρι, ακριβώς μετά το σεξ, τόσο το καλύτερο για τη μεταξύ τους σχέση και την ικανοποίηση που νιώθουν και οι δυο από τη σχέση τους.

Το σεξ είναι το μυστικό της ευτυχίας
Η σωματική επαφή και η σεξουαλική δραστηριότητα, αναπόφευκτα, μειώνονται, όσο περνάνε τα χρόνια. Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως τα ζευγάρια που δεν παραιτούνται από το σεξ, όσο και αν έχουν περάσει τα χρόνια και έχουν λιγοστέψει οι αντοχές και οι δυνάμεις τους, δηλώνουν περισσότερο ευτυχισμένοι και ικανοποιημενοι από τη ζωή τους και το γάμο τους, συγκριτικά με όσα ζευγάρια δεν έχουν καθόλου ή, έστω, σπάνια ερωτική ζωή. Ας σημειωθεί πως η σεξουαλική δραστηριότητα δε σημαίνει αποκλειστικά συνουσία ή ακόμα και οργασμό, καθώς ακόμα και η ελάχιστη ερωτική διέγερση κάνει καλό στη σχέση, σε βάθος χρόνου.

Το σεξ σας κάνει πιο έξυπνους
Έρευνα του 2010, του Πανεπιστημίου του Princeton, έδειξε πως όσα ποντίκια είχαν συχνότερες σεξουαλικές επαφές, παρουσίαζαν μεγαλύτερη αύξηση στο κομμάτι του εγκεφάλου, που σχετίζεται άμεσα με τη μάθηση και τη μνήμη. Τα χημικά που επελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενεργοποιούν συγκεκριμένα σημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει η θεωρία πως, όντως, με το σεξ, μπορεί κάποιος να γίνει εξυπνότερος.

Το σεξ σας κάνει νεότερους
Οι ενδορφίνες, σε συνδυασμό με τις ευεργετικές επιπτώσεις του σεξ στον ύπνο και στην αντιμετώπιση του άγχους και μαζί με την αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, που έχει θετική επίδραση στην καλύτερη εικόνα του δέρματος, έχουν σαν αποτέλεσμα το να φαίνεστε νεότεροι, όταν διάγετε μια ενεργό σεξουαλικά ζωή. Αποτελέσματα, μάλιστα, βρετανικής έρευνα του 2013, έδειξαν πως άτομα ηλικίας 40-50 ετών, με συχνή σεξουαλική ζωή, έδειχναν μέχρι και 7 χρόνια νεότεροι από την κανονική  τους ηλικία.