10+1 μυστικοί τρόποι για να γλιτώσετε θερμίδες

diaita-2014
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το να χάσουμε κιλά δεν είναι εύκολο, ό,τι και αν μας λένε οι ειδικοί και οι φίλοι. Γι’ αυτό η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ο αγώνας συνεχίζεται, όσες μάχες και να έχουμε χάσει, ενώ όλα τελικά είναι μια απόφαση.

Πάρτε λοιπόν την απόφαση, δείξτε δυναμισμό και ξεκινώντας από μικρές αλλαγές που προτείνει το healthyliving.msn.com, όπως οι παρακάτω, θα φτάσετε και στις μεγάλες που θα φέρουν και τα μεγάλα αποτελέσματα.

1. Μην υπερβάλλετε στο πρωινό
Το πρωινό είναι γεύμα απαραίτητο και το πιο σημαντικό της ημέρας. Δε χρειάζεται όμως να φάτε λουκάνικα, μπέηκον, τυριά, κρέπες και pancakes για να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε. Το σάντουιτς με τα λαχανικά και το αυγό, το γιαούρτι με τα φρούτα και το μέλι και το γάλα με τα δημητριακά και τις σταφίδες θα κάνουν επίσης τη δουλειά τους, πολύ καλά μάλιστα.

2. Χορέψτε μόνοι σας
Είτε περάσατε μια κακή μέρα στη δουλειά και έχετε την ανάγκη να εκτονωθείτε, είτε περάσατε μια καλή μέρα στη δουλειά και θέλετε να το γιορτάσετε, βάλτε τη μουσική δυνατά και χορέψτε μόνοι σας σε όλο το σπίτι, για 45 λεπτά, σαν να μην υπάρχει αύριο και –αύριο- θα είστε 280 θερμίδες πιο αδύνατοι και αδύνατες.

3. Σηκωθείτε από τον καναπέ
Όσο χαζεύετε τηλεόραση, σταματήστε να χαζεύετε και κάντε κοιλιακούς, κάμψεις, βαθιά καθίσματα και jumping jacks, όσο αντέχετε ή έστω μέχρι να ξεκινήσει η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά που απαιτεί την αμέριστη προσοχή σας.

4. Μην εκτροχιάζεστε στα πάρτυ
Μπορεί το πάρτυ να είναι μια ευκαιρία να το ρίξετε λίγο έξω, αλλά αν θέλετε το επόμενο καλοκαίρι να έχετε γίνει το μοντέλο που ονειρεύεστε κάθε καλοκαίρι ότι θα γίνετε, καλό θα ήταν να βάλετε μέτρο ακόμα και στον εκτροχιασμό των πάρτυ.
Αντί για ένα κοκτέηλ, πιείτε λογικές ποσότητες λευκού κρασιού και αντί για πατατάκια, προτιμήστε τα καρότα και τα αγγουράκια του μπουφέ.

5. Ελαττώστε το λάδι
Σωτάρετε τα λαχανικά σε ζωμό λαχανικών και όχι σε λάδι και έτσι θα γλιτώσετε μερικές ακόμα θερμίδες. Αντικαταστήστε το κρέας με τόφου και το ρύζι με noodles και θα γλιτώσετε κι άλλες θερμίδες!

6. Κάντε πετάλι
Αντί να πατάτε το γκάζι και τον συμπλέκτη, κάντε πετάλι και προσφέρετε στον εαυτό σας ευεξία και καλή φυσική κατάσταση. Πηγαίνετε με το ποδήλατο όπου μπορείτε και θα διαπιστώστε πως καίγονται οι θερμίδες με τον πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

7. Κάντε γενική καθαριότητα
Εάν μέχρι τώρα αναβάλατε συνεχώς να καθαρίσετε το σπίτι σας, ίσως σας ενεργοποιήσει η πληροφορία ότι 8 λεπτά διαρκούς δραστηριότητας, όπως είναι η μετακίνηση των επίπλων για το καθάρισμα με την ηλεκτρική και το καθάρισμα των κουφωμάτων των παραθύρων, είναι αρκετά για να κάψετε, χωρίς καν να το καταλάβετε 250 θερμίδες.

8. Ξεχάστε το ψωμί
Μπορεί το ψωμί να είναι ό,τι πιο γευστικό έχει επινοήσει ο ανθρώπινος νούς, αλλά είναι και ιδιαιτέρως παχυντικό. Κάθε φορά που τρώτε έξω, αρνηθείτε το ψωμί που συνοδεύει όλα τα γεύματα και αντί αυτού, προτιμήστε μερικές ελιές, αν θέλετε κάτι να τσιμπήσετε, μέχρι να έρθει το πρώτο πιάτο.

9. Ξεχάστε και το βούτυρο
Όταν μαγειρεύετε σπίτι έχετε την ευχέρεια να μαγειρέψετε με τον τρόπο και τα υλικά που εσείς επιλέγετε. Όταν τρώτε έξω, όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το βούτυρο είναι βασικό συστατικό των περισσότερων πιάτων, αλλά και εκεί έχετε την ευχέρεια να το γλιτώσετε, αρκεί να το ζητήσετε. Ζητήστε στο πιάτο σας να μην προστεθεί βούτυρο και να έρθει χωρίς τη συνοδεία κάποιας σως. Μπορεί να νιώθετε σίγουροι για τον εαυτό σας ότι θα αντισταθείτε στον πειρασμό, αλλά ποιος ο λόγος να ταλαιπωρείστε όταν υπάρχει η εναλλακτική ενός «στεγνού» πιάτου.

10. Μοιράστε τις μερίδες
Κάποια μαγαζιά προσφέρουν τη δυνατότητα της μισής μερίδας, στη μισή τιμή. Ακόμα όμως και αν δεν το κάνουν, εσείς μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε μια μερίδα με την παρέα σας και να γλιτώσετε θερμίδες, αλλά και χρήματα.

11. Τάπερ και στο σινεμά
Επειδή κάτι θέλετε να μασουλάτε, όταν βλέπετε ταινία στο σινεμά και το ξέρετε πριν καν ξεκινήσετε από το σπίτι, φροντίστε την επόμενη φορά να μην πέσετε θύμα του ποπ κόρν του σινεμά, αλλά προνοήστε και πάρτε δικό σας ποπ κόρν από το σπίτι. Τα λίπη και το αλάτι που θα γλιτώσετε, θα σας γλιτώσουν και σεβαστό αριθμό θερμίδων.