Πώς θα αποκτήσετε μακριά μαλλιά (πιο γρήγορα);

mallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ακολουθήστε τις 10 παρακάτω συμβουλές και δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν υγιή και λαμπερά πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμένατε!

Τα κοντά μαλλιά είναι ωραία και πάντα ιδιαίτερα, αλλά όσο ιδιαίτερα και ωραία και να είναι, δεν θα είναι ποτέ μακριά. Η γοητεία των μακριών μαλλιών είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ το πόσο ζηλευτά είναι θα πρέπει να το γνωρίζουν καλά όσες έχουν, αλλά και όσες ...δεν έχουν.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία έχετε υπόψη σας πως υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν, αλλά και αφού μακρύνουν να διατηρήσουν τη λάμψη και δύναμή τους. Καθώς μπορεί το μακρύ μαλλί να είναι εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό το θαμπό και σπασμένο μαλλί.

Ακολουθήστε τις 10 παρακάτω συμβουλές και δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν υγιή και λαμπερά.

1. Ψαλιδίζετε τις άκρες κάθε 6-8 εβδομάδες
Είναι σημαντικό, αν και φαινομενικά οξύμωρο, να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας και να τα γλιτώνετε από την ψαλίδα που τα αποδυναμώνει, αν θέλετε να τα μακρύνετε σωστά. Η ψαλίδα μπορεί να οδηγήσει σε μη υγιή μαλλιά που δεν είναι κάτι που θέλετε, όταν έχετε στόχο το μάκρος. Ψαλιδίζετε τις άκρες της τρίχας κάθε 6-8 εβδομάδες, ώστε να δυναμώνει η τρίχα και να μακραίνουν σωστά και λαμπερά.

2. Βάζετε μάσκα με ασπράδια αυγών
Μπορεί να μην επικροτούν πολλοί αυτή τη μέθοδο, αλλά τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν. Τα ασπράδια αυγών έχουν θεραπευτική δράση και την ικανότητα να βοηθούν την τρίχα να επανακτά τη χαμένη απαλότητα και λάμψη της. Φτιάξτε λοιπόν, μόνοι σας μια μάσκα με ασπράδια αυγών και θα δείτε πιο άμεσα απ’ ότι περιμένετε, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

3. Πίνετε πολύ νερό
Το νερό, όπως έχουμε πει επανειλλημένως καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, η οποία διαδικασία βοηθάει και τα μαλλιά σας να μακρύνουν. Το νερό κάνει εσάς να νιώθετε καλύτερα και τα μαλλιά πιο δυνατά και όσο πιο δυνατή είναι η τρίχα τόσο πιο γρήγορα μακραίνει. Το νερό ακόμα ενυδατώνει εσωτερικά τα μαλλιά και όσο πιο ενυδατωμένη είναι η τρίχα τόσο το καλύτερο, καθώς η ξηρότητα είναι αυτή που την οδηγεί στο σπάσιμο και την πτώση.

4. Μην τα στεγνώνετε με το πιστολάκι
Όσο μπορείτε αποφεύγετε να ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ και το σίδερο, διότι, τελικά, περί ταλαιπωρίας πρόκειται. Το σεσουάρ ξηραίνει και σπάει τα μαλλιά, μη επιτρέποντάς τους να μεγαλώσουν σωστά και υγιεινά.
Δοκιμάστε να περιορίσετε, αν δεν μπορείτε να κόψετε τελείως, τη συχνότητα που στεγνώνετε τα μαλλιά σας μηχανικά και θα δείτε σημαντική διαφορά στην υγεία και τη λάμψη του μαλλιού.

5. Μην ξεχνάτε την πρωτεΐνη σας
Η διατροφή σας έχει –φυσικά- επίπτωση και στην υγεία των μαλλιών σας. Πιο συγκεκριμένα η κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφών συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα της τρίχας, αλλά και στο ρυθμό ανάπτυξής της. Τροφές όπως είναι τα ψάρια, τα αυγά, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας κάνουν τη διαφορά όσων αφορά τα υγιή και λαμπερά μαλλιά και αυτές θα πρέπει να επιλέγετε, εν αντιθέσει με τις επεξεργασμένες επιλογές του εμπορίου και του fast food.

6. Μάσκα από πατάτα
Όσο τρελό κι αν ακούγεται, η πατάτα έχει αποτελέσματα και θα κάνει τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν και γρήγορα και με  υγιεινό τρόπο. Βάλτε στο μπλέντερ 3 πατάτες, ένα κρόκο αυγού και λίγο μέλι και απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας. Οι βιταμίνες Β, Α και C που περιέχονται στην πατάτα είναι σημαντικές για την τρίχα, ενώ ο κρόκος και το μέλι, θα την ενυδατώσουν επαρκώς.

7. Αποφεύγετε τα προϊόντα styling
Μπορεί να μη βγαίνετε από το σπίτι σας αν δεν έχετε βάλει αφρό, λακ και σιλικόνη στα μαλλιά σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι μάλλον το παρακάνετε. Μπορεί μερικές ατίθασες τούφες να χρειάζονται λίγο ζελέ για να τιθασευτούν, αλλά περιοριστείτε σε μερικές μόνο σταγόνες ζελέ. Όσο καλής ποιότητας και να είναι το προϊόν styling που χρησιμοποιείτε, παραμένει ένα πρόσθετο χημικό στα μαλλιά σας που δεν κάνει καλό. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα προϊόντα, αν όχι να τα ξεφορτωθείτε τελείως.

8. Μαντήλια και καπέλα
Ένας τρόπος να βοηθήσετε την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σας είναι να τα προστατέψετε από την ηλιακή ακτινοβολία, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Φορέστε ένα μοδάτο μαντήλι στα μαλλιά ή ένα στυλάτο καπέλο και προστατέψτε την τρίχα από την έκθεση στον σκληρό καλοκαιρινό ήλιο, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

9. Μη χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά
Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα και πιο ευάλωτα στο σπάσιμο, γι’ αυτό αποφεύγετε να τα βουρτσίζετε αμέσως μετά το μπάνιο. Μπορεί στο κομμωτήριο να σας τα χτενίζουν, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται περισσότερο εξ ανάγκης, για να δει ο κομμωτής το μάκρος και το κούρεμα που έχετε. Καλύτερα λοιπόν, να περιμένετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και ύστερα να τα βουρτσίσετε με προσοχή.

10. Και μην αγχώνεστε
Μπορεί να ακούγεται αστεία μια τέτοια συμβουλή, αλλά παραμένει ουσιώδης, καθώς οι συνέπειες του άγχους στη ζωή μας είναι όλο και μεγαλύτερες. Εν προκειμένω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποφέρουν από τριχόπτωση και αδύναμη τρίχα, εξαιτίας του έντονου καθημερινού στρες. Βρείτε τον τρόπο που σας ταιριάζει, είτε αυτός είναι μια βόλτα με ένα φίλο, λίγη χαλαρωτική μουσική  ή λίγη γιόγκα και αποσυμφορηθείτε από το άγχος για να έχετε πιο υγιή και δυνατά μαλλιά, λαμπερό δέρμα και μια γενικά καλύτερη ποιότητα ζωής.