Χάστε βάρος με… πρωινό κάθε μέρα

proino-bromi
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Νομίζετε ότι με το να παραλείπετε γεύματα –και ειδικά το πρωινό- θα χάσετε βάρος; Λάθος!

Όσο πιο σταθεροί είστε στα γεύματά σας και όσο συνεχίζετε να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα υγιεινό πρωινό, τόσο πιο πιθανό είναι τα κιλά να μην… επιτεθούν τελικά στο σώμα σας.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Epidemiology, οι συμμετέχοντες που έπαιρναν μέχρι και το 50% του συνόλου των θερμίδων τους από το πρωινό, πήραν λιγότερο από 1 κιλό μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι που δεν έτρωγαν πρωινό πήραν στο ίδιο διάστημα 1.5 κιλό ή και παραπάνω.

Όπως είναι γνωστό, όταν περνάει μεγάλο διάστημα που δεν καταναλώνουμε τίποτα ή δεν τρεφόμαστε σωστά (όπως συμβαίνει με το να πίνουμε μόνο δυο γουλιές καφέ για πρωινό, μετά την πολύωρη νηστεία της νύχτας), απελευθερώνεται περισσότερη ινσουλίνη, η οποία αποθηκεύεται σαν λίπος. Συν του ότι ο μεταβολισμός μας πάει για… ύπνο και δεν δουλεύει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε.

Το σωστό πρωινό, με ολική άλεση, άπαχη πρωτεΐνη (σάντουιτς με γαλοπούλα), φρούτα ή φυσικό χυμό και καφέ χωρίς ζάχαρη, εκτός του ότι μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ενέργεια, μακροπρόθεσμα φέρνει αποτελέσματα και στη ζυγαριά. Γι’ αυτό, μην το παραβλέπετε.