Πρόβλημα στον ύπνο; Φάτε ρύζι!

ruzi
ΤΡΙΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Αν κάθε βράδυ μετράτε προβατάκια και ο Μορφέας δεν λέει να σας επισκεφτεί, ενδεχομένως να φταίει το βραδινό σας και λίγο ρύζι να σας δώσει τη λύση.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας 

Φυσικά υπάρχουν διάφορες αιτίες για την αϋπνία και κάποιες από αυτές μπορεί να είναι σοβαρές. Όταν, όμως, δεν υπάρχει βαθύτερη αιτιολογία, η επιλογή του ρυζιού ως βραδινό μπορεί να βοηθήσει. Ο λόγος είναι ότι οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να σας κάνουν να αρχίσετε να… ακούτε πουλάκια σύμφωνα με νέα μελέτη Γιαπωνέζων ερευνητών, που δημοσιεύτηκε στο journal Plos One.

 Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το ρύζι μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκοιμηθούμε και μάλιστα να έχουμε ποιοτικό ύπνο, από την άλλη, όμως, τα μακαρόνια και τα νουντλς φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ το ψωμί δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στον ύπνο.

Το ρύζι φαίνεται πως βοηθάει την τρυπτοφάνη, αμινοξύ που σχετίζεται με τον ύπνο και τη μελατονίνη να εισχωρήσουν στον εγκέφαλο έτσι ώστε να μας πάρει ο ύπνος εύκολα.

Με βάση την εν λόγω μελέτη, επίσης, οι Ιάπωνες καταναλώνουν 10 φορές περισσότερο ρύζι σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι θα κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα από τους υπόλοιπους λαούς.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας